Spartak nousi takaa ohi – ”Meillä jäi pikkaisen piippuun”

Jokerit johti Spartak Moskovaa vastaan 2-0 avauserän jälkeen, mutta joutui nöyrtymään 2-4-tappioon. Ottelua suurimman osan ajasta hallinneet helsinkiläiset olivat liian pehmeitä maalipaikoissa, eikä ylivoima löytänyt punaista lankaa.

Jokerit – Spartak Moskova 2-4 (2-0, 0-1, 0-3) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tuli kotikaukaloonsa päättäväisesti ja hyppäsi nopeasti kuskin paikalle. Brian O’Neill juhlisti 300. runkosarjaotteluaan jokeripaidassa KHL:ssä iskemällä 1-0-maalin neljän minuutin kohdalla. Nicklas Jensen käynnisti vastahyökkäyksen, Jordan Schroeder tarjoili namupassin ja O’Neillin tehtäväksi jäi viimeistellä kauden kuudes osumansa.

Erän puolivälin jälkeen oli nelosketjun vuoro onnistua. Hannes Björninen taituroi ahtaassa tilassa kiekon maalille ja Marko Anttila viimeisteli kauden kuudennen maalinsa. Toisen syöttöpisteen napannut Tommi Kivistö rikkoi samalla yhden kauden piste-ennätyksensä. Luottopakki on tehnyt tällä kaudella tehot 3+7=10.

Toisessa erässä Jokerit painoi päättäväisesti päälle ja hallitsi peliä jopa ensimmäistä selkeämmin. Ylivoimallakaan tulosta ei saatu aikaan, vaan vieraiden maalivahti Aleksei Krasikov venyi moneen huippupelastukseen. Aivan erän lopussa pomput olivat Spartakin puolella, kun Aleksandr Avtsin pääsi onnekkaasti viimeistelemään kavennuksen 1-2:een.

Yksi maali voi joskus muuttaa jääkiekko-ottelun suunnan. Niin kävi lauantaina, sillä Spartak sai päätöserässä hengen päälle. Tshekkipakki Jakub Jerabek täräytti erän alkuun tasoitusmaalin, eikä Jokerit tämän jälkeen enää löytänyt rentoutta tekemiseensä. Peli meni pakottamiseksi.

Spartak iski voittomaalinsa vastaiskusta kolme minuuttia ennen loppua, kun Ivan Drozdov laukoi millintarkasti ylänurkkaan. Loppulukemat tyhjiin sinetöi Vasili Ponomarjov.

-Ensimmäinen erä oli tuloksellisesti hyvää, mutta vastustaja sai siinä pari vaarallista vastaiskua. Toinen erä oli meidän tämän pelin paras, mutta vastustaja sai onnekkaan maalin aivan loppuun, päävalmentaja Lauri Marjamäki analysoi.

-Jos et itse tee, vastustaja tekee. He puolustivat, iskivät vastaan ja tekivät äärimmäisen tehokkaasti maaleja. Tuon verran heillä oli enemmän lopullista voittamisen vimmaa ja sitä kautta ansaitsivat voiton. Meillä jäi pikkaisen piippuun ja pitää olla terävämpi maanantaina.

Tappiosta huolimatta Jokerit jatkaa läntisen konferenssin kärjessä. Eroa toisena tulevaan Dynamo Moskovaan on kaksi pistettä.

Spartak kohdataan uudelleen heti maanantaina Moskovassa. Kotikaukaloon palataan ensi perjantaina, kun huippuottelussa vastassa on TsSKA Moskova ja perään sunnuntaina Lokomotiv Jaroslavl.