Sotshin menestysmahdollisuudet Hellbergin varassa

Magnus Hellberg on HK Sotshin suurin tähti. Kuva: KHL

HK Sotshia povailtiin ennakkoarvioissa yhdeksi niistä joukkueista, jotka jäävät läntisessä konferenssissa pudotuspelien ulkopuolelle. Lauantaina Helsinkiin saapuvan joukkueen maalilla torjuu SKA:sta tuttu Magnus Hellberg, joka on uudessa seurassaan paljon vartijana.

Viime kausi oli Sotshille iso pettymys ja pudotuspelipaikkaan jäi pitkä matka. Kesken kauden päävalmentajaksi hypännyt Jevgeni Stavrovski jatkaa seuran peräsimessä, mutta urakasta on ennakkoon arveltaessa tulossa jälleen haastava.

Sotshi menetti ylivoimaisesti parhaan pistemiehensä Sergei Shmeljovin Salavat Julajeviin, eikä siirtomarkkinoilta saatu kesällä hänen veroistaan korvaajaa. Myös ex-jokeri Jere Karjalainen pelasi Sotshissa viime kaudella, mutta hän vaihtoi maisemaa Dinamo Riikaan. 

Slovakkihyökkääjä Martin Bakos saapui Spartakista ja häneltä odotetaan tehoja. Pohjois-Amerikasta riveihin saatiin latvialaispakki Janis Jaks sekä venäläishyökkääjä Pavel Shen, jotka ovat hyviä runkopelaajia Sotshin ryhmään.

Hellbergin siirto SKA:sta oli iso asia Mustanmeren rannalla kotiottelunsa pelaavalle joukkueelle. Ruotsalainen kuului kolmella viime kaudella pietarilaisten riveissä pelatessaan sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon. Hän on ehtinyt pelata tälläkin kaudella jo kahdeksan ottelua, joista on tullut kolme voittoa.

Sotshi aloitti runkosarjan kukistamalla kotonaan Amurin ja Vitjazin, mutta jatkoksi tuli kuusi peräkkäistä tappiota. Putki katkesi Neftehimikiä vastaan niukkaakin niukemmalla 1-0-voitolla, kun Hellberg pysäytti vakuuttavasti 36 laukausta. Viimeisimmässä ottelussa torstaina voittamatonta Dynamo Moskovaa vastaan edessä oli pudotus maanpinnalle, kun lopputulos oli 0-4.

Sotshi on tehnyt kymmenessä pelissään vain 17 maalia. Ylivoimaprosentti 10,8 on sarjan viidenneksi heikoin, mutta alivoima (80,0%) kuuluu KHL:n keskikastiin. Bakos, Denis Viharev sekä 21-vuotias tulokas Aleksandr Zhabrejev ovat joukkueen tehokkaimmat pelaajat. Kaikki ovat tehneet 2+3=5 pistettä.

Jokerit ja Sotshi kohtasivat viime kaudella neljään otteeseen ja joka kerta helsinkiläiset veivät voiton. Kaikkiaan joukkuee ovat ottaneet KHL-aikana yhteen 21 kertaa. Jokerit on voittanut 12 ja Sotshi yhdeksän kertaa.

Lauantain ottelu Hartwall Arenassa alkaa klo 16.00. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon!

HK Sotshin kokoonpano 23.9. Dynamo-pelissä:

83 Martin Bakos - 21 Denis Viharev - 46 Igor Rudenkov
98 Kirill Petkov - 33 Nikita Totshitski - 93 JC Lipon
96 Nikita Feoktisov - 97 Vasili Glotov - 16 Pavel Shen
49 Artjom Nikolajev - 67 Amir Garajev - 10 Aleksandr Zhabrejev
89 Andrei Bakanov 

88 Nikita Kamalov - 72 Janis Jaks
56 Vladislav Valentsov - 7 David Rundblad
47 Ivan Mishenko - 14 Viktor Baldajev
52 Nikita Zorkin 

45 Magnus Hellberg (20 Maksim Tretjak, 73 Artemi Pleshkov)