Sotshi nurin päätöserässä - ”Alivoimapelaajamme olivat menestyksen avain”

Jokerit otti 16 minuuttia jäähyjä lauantai-illan kotiottelussaan HK Sotshia vastaan, mutta selvitti vaikeudet ja nousi kolmannen erän osumilla 3-0-voittoon.

Jokerit - HK Sotshi 3-0 (0-0, 0-0, 3-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli kaksi erää jäähyvaikeuksissa, mutta siirtyi kolmannessa erässä johtoon, kun Alex Grant tälläsi avausmaalin ja kauden toisen osumansa siirretyn rangaistuksen aikana. Jatkoa seurasi, kun John Norman survoi Iiro Pakarisen vedosta tulleen irtokiekon sisään ja pääsi juhlimaan kauden neljättä maaliaan. Vielä viimeisellä sekunnilla Peter Regin kaunisteli lukemiksi 3-0 kauden neljännellä maalillaan.

-Tosi vaikea oli päästä rytmiin, kun koko ajan tuli jäähyjä. Emme päässeet neljällä kentällä rummuttamaan, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

-Viimeisessä erässä laatupaikat menivät meille 6-0, vaikka välillä pelattiin kolmella pelaajalla. Kärsivällisyyttä vaadittiin tänään joukkueelta, mutta mielestäni olemme ottaneet siinä steppejä. Kertoo joukkueen kypsyydestä, hän jatkoi.

Jokerit otti kahdessa ensimmäisessä erässä viisi kaksiminuuttista, jotka vaikuttivat osaltaan joukkueen tekemiseen. Myös kolmannessa erässä omaa kuoppaa kaivettiin jäähyjen muodossa, kun Sotshi pääsi pelaamaan liki kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Nämäkin tukalat hetket joukkue selvitti. 

-Tämä oli periaatteessa neljäs peli tähän viikkoon, vaikka yksi peruttiin. Neljä kertaa piti lataus hakea, emmekä siinä oikein onnistuneet tänään, päävalmentaja Marjamäki mietti.

-Kaksi ensimmäistä erää olivat rikkonaisia ja otimme liikaa jäähyjä. Kurinalaisemmin pitää pystyä pelaamaan, mutta kolmas erä oli hyvä. Alivoimapelaajamme olivat menestyksen avain ja Janis Kalnins viimeisenä tärkeillä torjunnoilla. Ollaan tyytyväisiä tähän voittoon.

Kalnins oli Jokereiden suurin sankari. Hän palasi pitkän tauon jälkeen tositoimiin ja otti sen kunniaksi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Torjuntoja kertyi 20 ja etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä latvialainen sai pysäyttää muutaman vaarallisen tilanteen.

Jokerit jatkaa pelejä seuraavaksi tiistaina, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu Dynamo Moskova. Ottelu pelataan tyhjien katsomoiden edessä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021