Sotshi luottaa ruotsalaisvahvistuuksinsa

Ilja Krikunov, 35, on Sotshin kokenein hyökkääjä. Kuva: KHL

HK Sotshi pelaa illasta toiseen maalin pelejä, jotka ovat toistaiseksi kääntyneet useammin tappioksi kuin voitoksi. Joukkueen tulosyksiköissä ruotsalaisvahvistuksilla on iso rooli.

Sotshi saapuu Helsinkiin läntisen konferenssin yhdeksännellä sijalla tasapisteissä kahdeksantena olevan Jokereiden kanssa, mutta kaksi ottelua enemmän pelanneena. Kuudesta viime pelistään joukkue on hävinnyt viisi, mutta kolmesti on edetty jatkoajalle.

NHL:ssä aikanaan puolustajana loistaneen Sergei Zubovin valmentama ryhmä hävisi sunnuntaina Amurille kotikaukalossaan 1-2. Vieraspeleistä Sotshi on ottanut toistaiseksi vasta yhden voiton, kun Spartak Moskova kaatui syyskuun puolivälissä 1-0.

Ruotsalaishyökkääjät Malte Strömwall ja Robert Rosén ovat olleet joukkueensa tehokkaimmat pelaajat ja ykkösketjun tutkapari. Viime kaudella KooKoossa SM-liigan piste- ja maalipörssin voittanut Strömwall on nakutellut debyyttikaudellaan KHL:ssä 13 pelissä 5+6=11 pistettä. Rosén taas on saanut kasaan 3+7=10 pistettä. Ruotsalaiskolonnan täydentää puolustaja Simon Bertilsson, joka on syöttänyt viisi maalia kahdeksassa ottelussa.

Bertilssonin ohella iso palanen puolustuksessa on kanadalainen Morgan Ellis, joka ei tosin ole pelannut kahdessa viime pelissä. Hän on saanut runsaasti vastuuta alkukauden otteluissa ja pelannut selvästi eniten joukkueen kenttäpelaajista.

Sotshin ykkösvahti on 28-vuotias Dmitri Shikin, joka pelaa neljättä kauttaan seurassa. Hän on pelannut 13 ottelussa tänä syksynä, kun kakkosvahti Ilja Proskurjakov on saanut vastuusta neljässä kamppailussa. Sotshi hankki maanantaina Ivan Nalimovin SKA Pietarista, mutta hänen pelaamisensa tämän päivän ottelussa on epävarmaa.

Ottelu alkaa klo 18.30. SuperWeek-matsiin hankit 4 lippua 44 eurolla. Varaa paikkasi Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallin lipunmyynnistä ennen peliä.

Seuraa heitä:

88 Malte Strömwall: SM-liigan viime kauden piste- ja maalipörssin voittaja KooKoon paidassa. Ruotsalainen on avannut vahvasti myös KHL:ssä ja on joukkueensa paras pistemies. Erinomainen laukaus ja hyökkäyspään vaistot. 

4 Morgan Ellis: Toissa kausi Ruotsin ja viime kausi Saksan liigassa. Kanadalainen on Sotshin puolustuksen luottohevonen, joka pelaa 25 minuuttia joka pelissä. Jääaikakeskiarvo on koko sarjan toiseksi korkein.

96 Andrei Altibarmakjan: 21-vuotias hyökkääjä tehnee tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa KHL:ssä. Sähäkästi liikkuva pelaaja on Chicago Blackhawksin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2017.

Sotshin kokoonpano sunnuntaina Amur-pelissä:

93 Sergei Shmeljov - 87 Robert Rosén - 88 Malte Strömwall
17 Ilja Krikunov - 81 Sean Collins - 43 Kirill Kapustin
21 Dmitri Lugin - 33 Nikita Totshitski - 96 Andrei Altibarmakjan
16 Artjom Tomilin - 10 Stepan Starkov - 9 Dmitri Arhipov
98 Damir Rahimullin

69 Denis Aleksandrov - 15 Simon Bertilsson
75 Oleg Pogorishni - 47 Aleksei Petrov
2 Juri Aleksandrov - 58 Anatoli Jelizarov
52 Mihail Gordejev

44 Dmitri Shikin (77 Arseni Ahmetov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021