Slovan – maaleja syntyy molempiin päihin

Marek Ciliak on torjunut tällä kaudella seitsemässä ottelussa. Kuva: Slovan Bratislava

Slovan Bratislavan alkukauden otteluissa verkko on soinut molemmissa päissä ahkerasti. Oman pään peli on ollut joukkueen suurin ongelma.

Slovan on jäänyt kahdella viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle, eikä startti ole tälläkään kertaa ollut ruusuinen. Nuori päävalmentaja Vladimir Orszagh on 41-vuotiaana kovassa paikassa hypättyään ruoriin kahden Slovakian mestaruuden jälkeen. Slovan on perinteisesti ollut kova kotikaukalossaan, mutta vieraissa peli on takellellut.

Suurin ongelma on ollut oman maalin varjeleminen, sillä 11 pelissä verkko on soinut 39 kertaa, joka on eniten koko KHL:ssä. Slovan on pelannut 44 kertaa alivoimalla ja kokenut takaiskun näistä 12 kerralla. Vain kahdesti vastustaja on onnistunut tekemään kaksi maalia tai alle slovakialaisjoukkuetta vastaan.

Maalivahdeista Marek Ciliak on pelannut enemmän, mutta Jakub Stepanekin tilastot ovat hieman paremmat. Tätä parivaljakkoa suurempi ongelma on kuitenkin ollut repaleinen joukkuepeli, joka on johtanut isoihin maalimääriin. Orszaghilla on iso työ edessään, jotta Slovanin kurssi kääntyisi. Kaikesta huolimatta pudotuspeliviivaan on eroa vain yksi piste.

Joukkueen ykköspakkiparissa pelaavat Eric Gelinas ja kapteeni Michal Sersen syövät isoja minuutteja ja kantavat vastuuta. NHL:ssä miltei 200 ottelua pelannut Gelinas on nyt ensimmäistä kertaa urallaan eurooppalaisen seurajoukkueen riveissä. Hän on tehnyt 11 peliin kelpo tehot 1+4=5.

Kokenut 37-vuotias hyökkääjä Jeff Taffe palasi seuraan täksi kaudeksi yhden Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen ja on pystynyt tuomaan tutut tehot mukanaan. Taffe on Slovanin paras pistemies (3+7=10) ja etenkin kuusi maalia iskenyt ketjukaveri Michal Repik on päässyt nauttimaan amerikkalaisen tarjoiluista.

Joukkueen ainoa suomalaispelaaja Patrik Virta on ketjun kolmas lenkki. Jokereissakin urallaan pelanneen Tony Virran poika teki rohkean liikkeen ja hyppäsi 22-vuotiaana KHL:ään. Virta on lunastanut paikan ykkösketjussa ja nakuttanut 1+5=6 pistettä alkukaudesta. Nuoren pelaajan voi odottaa ottavan kehittyvän paljonkin vielä tämän kauden aikana vaativassa liigassa.

Slovan palasi pitkältä vieraskiertueelta Kiinasta ja Venäjän kaukoidästä viime viikon lopulla ja hävisi ensimmäisen koitoksensa kotona Spartakille 1-4. Pitkällä vieraspelimatkalla joukkue napsi kolmesta pelistä kolme pistettä, mikä antoi merkkejä paremmasta. Kotihallissaan Slovan on onnistunut tällä kaudella kaatamaan jo Dynamo Moskovan ja Severstalin. 

Slovakialaisryhmästä on tullut Jokereille viime vuosina pienoinen mörkö KHL:ssä, sillä helsinkiläiset ovat kokeneet tappion viidessä edellisessä kohtaamisessa. Edellinen voitto on kolmen vuoden takaa syyskuulta. Bratislavassa Jokerit on voittanut viimeksi 24.2.2015 jatkoajalla Oskari Korpikarin maalilla. KHL-aikana keskinäiset kohtaamiset ovat 6-5 Slovanin eduksi.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Slovanin kokoonpano tiistaina Spartak Moskovaa vastaan:

20 Jeff Taffe – 26 Michal Repik – 11 Patrik Virta
47 Mario Lunter – 63 Patrik Lamper – 24 Kyle Chipchura
19 Matus Sukel – 65 Rudolf Cerveny – 17 Chad Rau
80 Tomas Hrnka – 92 Eduard Simun – 23 Adam Liska

86 Eric Gelinas – 8 Michal Sersen
31 Lukas Klok – 7 Mario Grman
55 Nick Schaus – 51 Ivan Svarny
12 Tomas Hedera – 3 Adam Janosik

1 Marek Ciliak (30 Jakub Stepanek)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin