SKA:n tähtisikermä vastassa – ”Nähdään oikeasti missä mennään”

KHL:n läntistä konferenssia johtava Jokerit kohtaa tänään kauden ensimmäisen vieraskiertueensa toisessa ottelussa Pietarin SKA:n. Steve Moses ja Lauri Marjamäki odottavat kamppailua vesi kielellä.

Tästä ei eurooppalainen kiekkoherkku enää juurikaan voi parantua, kun Jokerit ja tähtisikermä SKA iskevät yhteen Pietarissa. Moses odottaa innolla huippukamppailua. Liukasliikkeiselle ja taitavalle yhdysvaltalaislaiturille kyseessä on vieläkin spesiaalimpi ottelu, sillä hän edusti KHL:n mahtiseuroihin kuuluvaa SKA:ta puolitoista kautta.

– Heillä on ollut odotuksia huonompi startti, joten he tulevat varmasti kovaa. Me tykkäämme pelata SKA:ta vastaan ja toisinpäin. Tästä on kehkeytynyt herkullinen taistelupari. Tämä on ehdottomasti ottelu, jonka olen merkannut kalenteriin ja uskon koko meidän joukkueen tehneen samoin, Moses sanoo.

– Haluamme olla valmiina 19.30, kun kiekko putoaa jäähän. Tämä on iso mittari meille ja näemme oikeasti, missä mennään. Kyllähän SKA meidän päävastus on, sen tietävät pelaajat ja kaikki, Marjamäki kiteyttää.

Jokerit on saanut viidenteen KHL-kauteensa lentävän lähdön. Marjamäen luotsaama helsinkiläisjoukkue on voittanut kaikki kauden neljä otteluaan. Edellisen kerran neljä ensimmäistä runkosarjaotteluaan SM-liigakaudella 2006–07 voittanut Jokerit johtaa läntistä konferenssia.

– Saimme sellaisen alun kauteen, jonka halusimmekin. Tärkeintä on kuitenkin pystyä parantamaan peliä koko ajan. Pelissä on vielä asioita, joita voimme parantaa, Moses kertoo.

Suurimpiin mestarisuosikkeihin tälläkin kaudella kuuluva Pietarin SKA on läntisessä konferenssissa vasta kahdeksantena. Neljästä ensimmäisestä ottelustaan Venäjän maajoukkuevalmentajan Ilja Vorobjovin luotsaama joukkue on voittanut ainoastaan kaksi. 

Jokerit ja SKA ovat kohdanneet KHL-historiassa 16 kertaa. Näistä otteluista helsinkiläiset ovat juhlineet voittoa kuudesti, mutta Pietarista täyden pistepotin kanssa se on lähtenyt ainoastaan kerran. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti. SKA otti Jokerien päänahan niin Tikkurilassa kuin Pietarin-turnauksessakin.

Helsinkiläiset tarvitsevat kiistatta nappisuorituksen kaataakseen NHL-legendan Pavel Datsjukin tähdittämän SKA:n vieraskaukalossa.

– Ylivoima on heillä todella vaarallinen, joten meidän täytyy pysyä pois boksista. Omista ylivoimamahdollisuuksista täytyy laittaa kiekkoa pussiin. Tasaisissa peleissä erikoistilannepelaaminen näyttelee isoa roolia, Moses tietää.

Moses on pelannut vahvan alkukauden Jokerien ykköskentällisessä yhdessä keskushyökkääjänä operoivan tanskalaiskapteenin Peter Reginin ja Sakari Mannisen kanssa. Viime jouluna helsinkiläisseuraan palannut Moses on nakuttanut neljään otteluun tehot 1+3.

– Peter on loistava keskushyökkääjä ja hänen kanssaan pelasin jo yhdessä viime kaudellakin. Manninen on taas nopea luistelija. Meillä on todella nopea kentällinen. Pyrimme pitämään kiekkoa hyökkäyspäässä ja luomaan hyvällä liikkumisella tilaa toisillemme. Kaikki ketjut ovat pelanneet hyvin.

Moses ei vielä lähde Jokerien alkukauden tehokkainta hyökkäyskolmikkoa rinnastamaan kaudella 2014–15 nähtyyn trioon, jossa jenkkilaiturin rinnalla pelasivat Petr Koukal ja mailavirtuoosi Linus Omark. Moses nakutti tuolloin silloisen KHL:n maaliennätyksen, jonka sittemmin Magnitogorsk-tähti Sergei Mozjakin onnistui rikkomaan.

– On mahdollista, että tästä ketjusta tulee yhtä erityinen. Taitoa, kokemusta, näkemystä ja intoa ainakin riittää. Olemme saaneet hyvän alun kauteen ketjuna, mutta vielä on pitkä matka edessä.

Jokereiden ja SKA:n välinen kamppailu alkaa klo 19.30. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Kokoonpanot julkaistaan tunti ennen ottelun alkua.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022