SKA voittoon viime hetken maalilla

Kuvat: SKA.ru

Jokerit taisteli loistavasti täydessä Pietarin jääpalatsissa, mutta KHL:n viime kauden mestari oli vahvempi lukemin 5-3.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Täpötäysi Pietarin jääpalatsi oli yhtä kovaääninen kuin aiemmissakin Jokereiden ja SKA:n kohtaamisissa. Viime kauden mestarin suosio näkyy kaupungissa, eikä vetovoiman loppumisesta saati mestaruuskrapulasta ollut tietoakaan. Ottelu oli erinomaista viihdettä heti alusta.

Jokerit piti kiekkoa ensi minuuteilla, muttei päässyt SKA:n kovan paineen alta helposti ylös. Maalipaikkoja alettiin nähdä vasta erikoistilanteissa, kun molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimapelinsä tehokkuutta.

SKA:lla se oli kovalla tasolla, kun kaksi ensimmäistä ylivoimaa johti maaleihin. Ensin Ilja Kovaltshuk laukoi hieman onnellakin jokerimailan kautta tolppaan ja siitä sisään 1-0-osuman. Ennen erän puoliväliä tilanne oli 2-0, kun Jevgeni Dadonov ohjasi läheltä Maksim Tshudinovin syötön ohi Henrik Karlssonin.

Jokerit sai oman pelinsä paremmin käyntiin kahden takaiskun jälkeen ja hyödynsi myös ensimmäisen ylivoimansa. Niklas Hagman ohjasi toisen maalinsa kahteen otteluun, kun Philip Larsen laukoi siniviivalta kohti maalia. Hetkeä myöhemmin Hagman osui ylärimaan, mutta erätauolle mentiin 1-2-takaa-ajoasemassa.

Toisen erän alussa SKA oli selkeästi terävämpi. Jokerit tappoi Mathis Olimbin kaksiminuuttisen, mutta heti tämän jälkeen kotijoukkue iski jälleen. Joakim Lindström löysi Kovaltshukin täysin vapaana hyökkäysalueella, eikä SKA-kapteeni epäonnistunut.

Toinen erä oli joka tapauksessa hieman enemmän jokerimerkkinen. SKA joutui rikkomaan liukkaita hyökkääjiä, kun etenkin Brandon Kozun aiheutti venäläispuolustajille päänvaivaa. Kozun hankki SKA:lle pari kakkosta, joista toinen tuotti myös tulosta.

Jokereiden 2-3-kavennus oli komeaa katseltavaa, kun Peter Regin laukoi millintarkasti kiekon laidalta Pekka Jormakan lapaan, josta peliväline kimmahti maaliin. Jormakalle osuma oli harjoituskauden kolmas ja Reginille piste neljäs yhtä moneen otteluun.

Kolmas erä oli Jokereilta jälleen vahva. Viiden minuutin kohdalla ylivoimapeli toimi kolmannen kerran illan aikana, kun hurjan maalinedustaistelun päätteeksi Hagman runnoi kiekon väkisin verkkoon ja toi vieraat tasoihin. Kaiken kaikkiaan ylivoimapeli oli torstaina hyvässä iskussa ja alati vaarallinen.

Tasaisen ottelun ratkaisu venyi aivan viime hetkille asti. Tommi Huhtalalla oli johtomaalin avaimet käsissään, kun hän ampaisi läpiajoon alivoimalla viitisen minuuttia ennen loppua. Erinomaisesti pelannut Mikko Koskinen kuitenkin torjui yrityksen.

SKA:n voittomaali syntyi, kun kolmatta erää oli jäljellä kolmisen minuuttia. Taitava ruotsalaishyökkääjä Lindström petasi paikan Anton Beloville, joka täräytti siniviivan tuntumasta voimalla kiekon läpi Karlssonin torjunnan ja maaliin. Vielä viimeisillä sekunneilla Kovaltshuk sinetöi loppuluvut tyhjiin.

Viimeinen ottelu toi Jokereille tappion lisäksi jobinpostia myös loukkaantumisten muodossa, kun Daine Todd ja Eetu Pöysti joutuivat jättämään pelin kesken. Heidän toipumisennusteistaan saadaan lisätietoa viikonlopun jälkeen.

SKA voitti oman turnauksensa päihittämällä kaikki joukkueet varsinaisella peliajalla. Jokerit sijoittui kolmanneksi. Turnauksen parhaana puolustajan palkittiin Larsen, joka sai palkinnon viimeisen kamppailun jälkeen Jokereiden GM Jari Kurrilta.

Jokerit aloittaa KHL:n runkosarjan tiistaina 25. elokuuta Hartwall Arenassa. Vastustaja on Severstal Tsherepovets. Ensimmäisen kotipelijakson aikana pelataan yhteensä neljä ottelua. Tervetuloa mukaan kannustamaan punakeltaiset hyvään lentoon heti kauden alusta!

SKA – Jokerit 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
7.21 Ilja Kovaltshuk (Jevgeni Dadonov, Vadim Shipatshjov) yv. 1-0
9.10 Dadonov (Maksim Tshudinov) yv. 2-0
15.10 Niklas Hagman (Philip Larsen, Brandon Kozun) yv. 2-1
22.54 Kovaltshuk (Joakim Lindström) 3-1
35.56 Pekka Jormakka (Peter Regin, Larsen) yv. 3-2
45.10 Hagman (Larsen, Regin) yv. 3-3
56.40 Anton Belov (Lindström) 4-3
59.20 Kovaltshuk tm. 5-3

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019