SKA terävänä maalipaikoissa – ”Kiekollisesti pystymme parantamaan”

Jokerit ei pystynyt parhaimpaansa sunnuntai-iltana Pietarin jääpalatsissa SKA:ta vastaan. Loppuluvut kirjattiin 4-1 ja helsinkiläisille jäi etenkin kiekolliseen tekemiseen parannettavaa.

-Vähän liikaa vuoristorataa. Todella hyvin tultiin peliin ja joukkue oli hyvin valmistautunut, mutta pikkaisen tehottomuus vaivasi. Kyllä tällaisessa vaikeassa vieraskaukalossa pitää paikkansa hyödyntää, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

-Huippujoukkueita vastaan pitää pystyä pelaamaan 60 minuuttia korkealla tasolla. Tänään emme siihen pystyneet, hän summasi.

SKA meni avauserässä ensimmäisellä laukauksellaan 1-0-johtoon, kun puolustaja Roman Rukavishnikoville löytyi vetopaikka näyttävällä poikittaissyötöllä. Jokereiden puolustuspelaaminen ei ollut sunnuntaina terävimmillään, mutta Janis Kalnins piti joukkuetta torjunnoillaan mukana taistossa. Latvialainen pelasti ensimmäisessä ja toisessa erässä muutaman vaarallisen tilanteen.

SKA meni toisen erän alkajaisiksi 2-0-johtoon, kun Rukavishnikov toimi jälleen viimeistelijänä. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun Viktor Lööv sivalsi harjoituskauden avausmaalinsa Teemu Erosen ja Henri Ikosen syötöistä.

Jokereilla oli omat hetkensä ottelussa, mutta lisämaaleja joukkue ei pystynyt tekemään. Nuori Pjotr Kotshetkov SKA:n maalilla oli hänkin vireessä, mutta helsinkiläisten olisi pitänyt pystyä ratkaisuhetkillä parempaan viimeistelyyn. Aineksia hyökkäyspäässä oli enempään kuin yhteen maaliin.

Kolmannessa erässä Nail Jakupov livahti läpiajoon ja vei isännät 3-1-johtoon. Jokereiden kiri ei lähtenyt käyntiin, vaikka joukkue loikin muutaman makoisan paikan. Edes kuudellä neljää vastaan lopussa ei saatu kiekkoa SKA:n verkkoon. Loppuluvut syntyivät tyhjiin.

-Vähän turhan isoja virheitä tehtiin. Paransimme Omsk-peliin kiekollisesti, mutta tänään oltiin välillä vähän huolimattomia. Taitava joukkue pystyy sellaiset virheet hyödyntämään ja siinä on yksi osa-alue, missä pitää selkeästi parantaa, Marjamäki sanoi.

Huonoja uutisia tuli myös loukkaantumisrintamalta, kun Brian O’Neill joutui jättämään pelin kesken toisessa erässä. Hänen tilanteensa selviää jatkotutkimuksissa.

Jokerit päättää Pietarin-turnauksen maanantaina, kun klo 15.00 alkavassa ottelussa vastassa on Sotshi.

SKA - Jokerit 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
03.46 Roman Rukavishnikov (Vladimir Tkatshjov, Sergei Plotnikov) 1-0
21.30 Rukavishnikov (Aleksandr Brabanov, David Rundblad) 2-0
22.23 Viktor Lööv (Teemu Eronen, Henri Ikonen) 2-1
43.42 Nail Jakupov (Artjom Zub, Joonas Kemppainen) 3-1
59.49 Tkatshjov (Aleksei Bivaltsev) tm. 4-1

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020