SKA tehokkaampi kenraalissa

Huono kenraali lupaa hyvää ensi-iltaa, kuuluu sanonta. Tuloksellisesti Jokereiden viimeinen harjoituskauden ottelu tuotti tappion SKA:lle, mutta suoritus oli edelleen hyvällä tasolla. Viimeistely jäi sunnuntaina vajaaksi.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Jokerit oli avauserässä erinomainen, mutta maalit jäivät puuttumaan. Ensimmäistä kertaa Hartwall Arenassa KHL-joukkueena esiintynyt helsinkiläisryhmä aiheutti huippuvaaralliselle vierasjoukkueelle ongelmia, jotka johtivat jäähyihin.

Ylivoimalla Jokerit painoi perjantaina neljä kiekkoa Severstalin verkkoon Pietarissa, mutta sunnuntaina kotihallissa alku oli hankalampi. Edes kahden miehen ylivoimalla kiekkoa ei saatu vastustajan loistavasti pelanneen maalivahti Alexander Salakin selän taakse. Lähimpänä oli Ville Lajunen, joka osui rautoihin. Myös Linus Omarkin veto kimposi tolpan ulkoreunaan.

Toiseen erään tuli sisuuntunut SKA, joka oli yllättäen hävinnyt Pietarissa pelatut turnauksen ottelut Severstalille ja Sotshille. Helsingissä KHL:n nimekkäimpiin kuuluva joukkue oli niskan päällä ja myös käytti paikkansa tehokkaasti. Ensimmäinen tuli ylivoimalla, kun Roman Cervenka napautti ylivoimalla takatolpalta 1-0-osuman. Ennen erän puoliväliä tuli toinen kylmä suihku, kun Jevgeni Dadonov taisteli maalinedustalta irti puolustajien vartioinnista ja siirsi pelin jo 2-0:aan.

Jokereiden peli lähti käyntiin paremmin toisen takaiskun jälkeen, mutta Salak jatkoi loistopeliään. Niklas Hagman oli nokikkain tshekkivahdin kanssa Niko Kapasen loistosyötön jälkeen, mutta kulma oli lopulta liian pieni. Myöskään ylivoimalla ei toisessa erässä kavennusta tullut.

Kolmannen erän alkuun SKA hyödynsi ylivoimatilanteen toistamiseen ottelussa. Ilja Kovaltshuk käytti kuuluisaa laukaustaan, eikä Henrik Karlssonille jäänyt mahdollisuuksia. SKA johti - hieman ottelutapahtumien vastaisesti - kamppailua 3-0.

Jokerit ei hellittänyt, vaan puski päälle samaan tapaan kuin ensimmäisessä erässä ja toisen lopussa. Vihdoin tulostakin syntyi, kun harjoituskauden tehokkain jokeripelaaja Jere Karalahti ja Linus Omark pelasivat yhteen. Omark viimeisteli Karalahden passista 1-3-kavennuksen.

Maalin päähän helsinkiläiset tulivat viisi minuuttia ennen loppua, kun Jere Sallinen kaadettiin läpiajossa rankkarin arvoisesti. Sallinen teki harjoituskauden kolmannen maalinsa komean harhautuksen päätteeksi ja Jokerit oli tullut maalin päähän.

Valitettavasti seuraavassa vaihdossa SKA hyödynsi punakeltaisten yli-innokkaan hyökkäämisen ja kuittasi kahden maalin johdon takaisin. Ottelun paras SKA-pelaaja Dadonov teki estelyistä huolimatta läpiajosta 4-2-maalin, joka jäi kamppailun viimeiseksi.

Jokerit otti Nikolai Putshkov -turnauksen voiton, vaikka SKA olikin sunnuntaina parempi. Karalahti valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi.

Tappiosta huolimatta hyväntekeväisyysottelu oli erinomainen tapahtuma ja hyvä testi tulevalle kaudelle. Yleisöä oli paikan päälle saapunut huimat 10 130 katsojaa. Juhamatti Aaltosen kärkikynät avauserässä saivat lehterit lämpimiksi. Torstaina odotetaan vielä parempaa, kun runkosarja pamahtaa käyntiin uuden Jokerit-show'n kautta Dinamo Minskiä vastaan. Kannattaa tulla mestoille!

SKA-Jokerit 4-2 (0-0, 2-0, 2-2)
22.52 Roman Cervenka (Tony Mårtensson, Patrick Thoresen) yv. 1-0
28.26 Jevgeni Dadonov (Vadim Shipatshjov) 2-0
43.10 Ilja Kovaltshuk (Viktor Tihonov) yv. 3-0
47.48 Linus Omark (Jere Karalahti) 1-3
55.51 Jere Sallinen rl. 2-3
56.21 Dadonov (Artemi Panarin) 4-2

Maalivahtien torjunnat:
Alexander Salak S 17+5+9=31
Henrik Karlsson J 5+6+5=16

Rangaistukset: SKA 5x2min, Jokerit 8x2min.

Yleisöä: 10 130

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019