SKA rokotti virheistä - ”Vaikea tulla takaa tuollaista joukkuetta vastaan”

Jokerit koki sunnuntaina KHL:n läntisen konferenssin kärkikamppailussa 1–4-tappion Pietarin SKA:ta vastaan. Avauserän loppu oli isäntien kannalta murheellinen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - SKA Pietari 1-4 (1-3, 0-1, 0-0) (Tilastot KHL.ru)

Kolmen ottelun voittoputkessa ja kuudesta edellisestä ottelustaan pisteitä kerännyt Jokerit ja läntisen konferenssissa toisena oleva Pietarin SKA iskivät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella. Loppiaisen kiekkonäytelmästä kehkeytyi odotetusti kiihkeä ja laadukas kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. 

Jokerit aloitti kamppailun erittäin vahvasti ja hallitsikin avauserää. Kaikesta huomasi, että helsinkiläiset olivat valmiita pelaamaan heti alusta saakka.

– Aloitimme hyvin pelin, mutta vaikea on tuollaista joukkuetta vastaan tulla kolmen maalin takaa tappioasemasta rinnalle. Heitä vastaan on vaikea puolustaa, niin etteivät he tekisi maaleja. Tänään olisi myös tarvittu enemmän kuin yksi tehty maali, Nicklas Jensen pohti taiston tauottua.

Isännät saivatkin kiekon ensimmäisen kerran maaliin, kun Jensen pyssytti limpun ylänurkkaan ylivoimalla. Maali kuitenkin hylättiin kyseenalaisesti maalivahdin häirinnän vuoksi. 

Jäähyt rikkoivat Jokerien rytmiä ja SKA:n tähtisikermä pääsi peliin mukaan. Vieraat vastasivatkin kuuman kamppailun ensimmäisestä hyväksytystä osumasta onnekkaalla tavalla, kun Aleksandr Dergatshjov pääsi alivoimalla maalintekopaikkaan Jokeri-vahti Janis Kalninsin huolimattoman mailapelin avustuksella. 

Jokerit kuittasi tilanteen välittömästi, kun hienoa kautta pelaava tanskalaishyökkääjä Jensen harhautteli taidokkaasti maalipaikkaan ja tinttasi limpun tarkalla rannelaukauksella takayläkulmaan. 

Kotijoukkueelle sattui avauserän lopussa synkkä hetki, jonka aikana neljän ottelun voittoputkessa Helsinkiin saapunut Pietarin SKA takoi kaksi maalia. Nikolai Prokhorkin peippaili ensin ylivoimalla maalin kulmalta voittomaaliksi jääneen 1–2-osuman ja vain 16 sekuntia ennen summeria Venäjän maajoukkuehyökkääjä iski Nikita Gusevin esityöstä lähietäisyydeltä taukolukemiksi 1–3. 

Toinen erä oli Jokereilta tahmea. Pietarilaiset ottivat hallinnan ja loivat useita hyviä maalipaikkoja. Jokerien maalille vaihdettu Ryan Zapolski otti useamman tärkeän pelastuksen ja piti kotijoukkueen vielä taistelussa mukana. 

SKA värkkäsi kuitenkin ottelun neljännen maalinsa heti erän alussa, kun Aleksandr Barabanov sivalsi pehmeäkätisen laitahyökkääjän Andrei Kuzmenkon tarjoilusta kiekon reppuun. 

Punakeltaisilla oli omat maalipaikkansa, mutta SKA-vahti Magnus Hellbergiä oli vaikea ohittaa. Sen sai huomata muun muassa Jokerien paras pistemies Brian O´Neill, joka pääsi yrittämään avopaikasta John Normanin oivalluksesta. 

– Meidän olisi pitänyt pelata 60 minuuttia hyvin, mutta emme tehneet niin. Ihan jokaisen olisi pitänyt pelata tänään paremmin jos olisimme halunneet voittaa, Jensen niputti. 

Kolmannessa erässä Jokerit haki vimmatusti kavennusosumia ja pystyi rakentamaan muutamia hyviä paikkoja, mutta lisämaaleja ei fyysisessä ja vauhdikkaassa kamppailussa enää nähty. Jobinpostia kotijoukkueelle toi Max Wärnin loukkaantuminen päätöserässä. Myös O´Neill jätti kaukalon ottelun loppuhetkillä. 

Jokerien kausi jatkuu tiistaina 8. tammikuuta kotiottelulla Juuso Hietasen ja Miika Koiviston edustamaa Dynamo Moskovaa vastaan. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020