SKA-pelin kokoonpano

Jokerit kohtaa harjoituskauden viimeisessä Suomessa pelattavassa ottelussaan SKA Pietarin. Kokoonpano Tikkurilan Trio Areenassa klo 18.30 alkavaan peliin löytyy täältä.

Janis Kalnins jatkaa helsinkiläisten maalilla pelattuaan myös viime viikon kamppailussa Sibir Novosibirskiä vastaan. Paluun kokoonpanoon tekee Pekka Jormakka, jolle ottelu on harjoituskauden ensimmäinen. Puolustukseen mukaan nousee Nico Nurmikanta ja toiseksi maalivahdiksi Juho Ratilainen. Muuten kokoonpano on sama kuin viime viikon keskiviikkona.

Sivussa vammojen takia ovat maalivahti Ryan Zapolski, puolustajat Jesper Jensen, Mike Lundin ja Eetu Torpström sekä hyökkääjä Antti Pihlström. Terveinä huilivuorossa ovat Tomi Mäki ja Joona Monto.

Jokerit on voittanut harjoituskauden peleissään Neftehimikin ja hävinnyt Sibirille. Torstain SKA-pelin jälkeen joukkue matkaa ensi viikolla Pietariin, jossa pelattavassa turnauksessa vastassa on neljä kovaa KHL-joukkuetta. Turnaus toimii samalla joukkueen kenraaliharjoituksena 3.9. alkavaan runkosarjaan.

Muutoksia kesän aikana kokenut SKA on aloittanut harjoituskautensa vakuuttavasti, sillä joukkue voitti Sotshissa pelatun turnauksen puhtaalla ja vakuuttavalla pelillä. Isäntäryhmän lisäksi vastassa olivat hallitseva KHL-mestari Ak Bars Kazan, Lokomotiv Jaroslavl ja Kunlun Red Star. SKA rynni voittoon jokaisessa pelissään.

Pietarilaisjätin viime kausi päättyi konferenssifinaaleissa TsSKA Moskovaa vastaan ja kesällä seurassa on tapahtunut isoja muutoksia. Ilja Vorobjov korvasi päävalmentajana Oleg Znarokin ja supertähti Ilja Kovaltshuk palasi NHL:ään. Paluupostissa tuli huippuhyökkääjä Nail Jakupov. Myös maalivahtiosasto on mennyt uusiksi, kun Mikko Koskinen suuntasi Kovaltshukin tavoin NHL:ään ja Kunlunissa pelannut Magnus Hellberg saapui korvaajaksi. Suomalaishyökkääjä Jarno Koskiranta jatkaa seurassa, samoin 40-vuotias Pavel Datsjuk, joka on edelleen maaginen pelaaja.

Jokerit ja SKA kohtasivat viime kaudella runkosarjassa neljään otteeseen. Pietarilaiset voittivat peleistä kolme ja helsinkiläiset viimeisimmän yhteenoton helmikuussa Hartwall Arenassa luvuin 5-3.

Tämän illan otteluun liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai paikan päältä ennen peliä. Kamppailua voi seurata myös VeikkausTV:n kautta suorassa lähetyksessä.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 93 Peter Regin – 6 Jesse Joensuu
16 Geoff Platt – 21 Brian O’Neill – 71 Nicklas Jensen
25 Pekka Jormakka – 37 John Norman – 65 Sakari Manninen
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila
54 Erik Embrich

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
7 Oliver Lauridsen – 77 Eemeli Räsänen
53 Nico Nurmikanta

98 Janis Kalnins (1 Juho Ratilainen)

SKA:n kokoonpano:

97 Nikita Gusev - 13 Pavel Datsjuk - 65 Nail Jakupov
94 Aleksandr Barabanov - 74 Nikolai Prohorkin - 16 Sergei Plotnikov
96 Andrei Kuzmenko - 38 Aleksei Bivaltsev - 90 Oleg Li
78 Aleksei Krushinin - 31 Mihail Maltsev - 91 Maksim Karpov

77 Anton Belov - 6 Patrik Hersley
5 Roman Rukavishnikov - 7 David Rundblad
57 Jegor Rikov - 2  Artjom Zub
28 Andrei Zubarev - 8 Artjom Zemtshjonok

30 Igor Shestjorkin (45 Magnus Hellberg)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019