SKA niukasti etevämpi Pietarissa

Kuvat: SKA.ru

Jokerit johti avauserän jälkeen Pietarin-turnauksen viimeistä kamppailua, mutta joutui taipumaan SKA:lle lopulta. Esityksessä oli kuitenkin paljon positiivista.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit tuli Pietarin jääpalatsin jäälle erinomaisella tavalla ja painoi pelin väkisin SKA:n päähän. Jo kuuden minuutin kohdalla heilui verkko, kun Marko Anttila sivalsi puolittaisesta läpiajosta vieraat johtoon ja kymmentuhatpäinen venäläisyleisö hiljeni.

SKA tuli tasoihin hetkeä myöhemmin, mutta erän loppu oli jälleen punakeltainen. Nicklas Jensen tykitti ylivoimalla Jokerit uudelleen johtoon. Turnauksessa takellellut ylivoima napsahti kohdalleen maanantain huippuottelussa heti ensimmäisellä yrittämällä.

Toisessa erässä SKA oli hetkittäin askeleen Jokereita edellä ja pitkä vaihtomatka palveli taitavaa joukkuetta. Jokerit ei päässyt vaihtamaan muutamaan otteeseen ja paine yltyi kahdesti liian kovaksi. Pietarilaiset kuittasivat kaksi osumaa vieraiden virheiden seurauksena ja ottivat johdon.

Paikkoja riitti Jokereillakin, sillä esimerkiksi Steve Mosesilla oli toisessa erässä loistotilaisuus kolmanteen osumaan. Samoin päätöserän lopussa Jokerit murjoi väkisin kiekkoa kohti SKA:n maalia, mutta Magnus Hellberg ei ollut enää yllätettävissä. Jesse Joensuulla oli paras paikka läpiajossa, mutta pleksit paukkuivat.

SKA teki viimeisen maalinsa tyhjiin ja marssi puhtaalla pelillä turnausvoittoon. Jokereiden suoritus maanantaina oli hyvä ja tappiosta huolimatta jätti paljon hyvää pöydälle, kun runkosarja alkaa viikon kuluttua. Kauden ensimmäinen KHL-ottelu pelataan maanantaina Hartwall Arenassa Kunlun Red Staria vastaan.

SKA Pietari – Jokerit 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)
06.04 Marko Anttila 0-1
09.55 Viktor Tihonov (Vasili Tokranov) sr. 1-1
16.39 Nicklas Jensen (Geoff Platt, Sakari Manninen) yv. 1-2
28.09 Nikita Gusev (Pavel Datsjuk, Tokranov) 2-2
39.30 Tihonov (Ilja Kablukov) 3-2
59.04 Kablukov (Jevgeni Ketov) tv. tm. 4-2

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020