SKA karkasi toisessa erässä – ”Vähän jäi piippuun”

Jokerit ei onnistunut yllättämään SKA Pietaria toista kertaa peräkkäin, vaan kärsi 1-4-tappion vieraskaukalossa. Helsinkiläisten liekki alkoi roihuta oikeastaan vasta kolmannessa erässä.

SKA Pietari - Jokerit 4-1 (0-0, 3-0, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Maalittomassa avauserässä Jokerit hoiti kaksi alivoimaa ja Janis Kalnins pelasi tolppien välissä vahvasti. Toisessa erässä omassa päässä tuli virheitä, jotka SKA hyödynsi siekailematta. Jäähyjäkin tuli pari lisää, eikä Jokerit saanut omaa peliään kunnolla rullaamaan.

-Kahdessa ensimmäisessä erässä emme kyllä olleet lähelläkään omaa tasoamme. Neljä kakkostakin otettiin, mutta onneksi alivoima toimi hyvin, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

-En oikein tiedä, mikä oli, mutta vähän jäi piippuun tänään. Kolmas erä oli sellaista jääkiekkoa, mitä Jokerit esittää. Vähän mysteeriksi jäi, miksi vasta viimeinen erä oli sellaista, hän jatkoi.

Petri Kontiola kavensi 1-3:een kolmannessa erässä heti alkuminuuteilla ja Jokerit jatkoi rajua painetta myös tämän jälkeen. Toinenkin maali oli lähellä, mutta sitä ei koskaan nähty. Helsinkiläisten kamppailuvoima alkoi kuitenkin päästä oikeuksiinsa ja SKA oli takajaloillaan.

Erän loppua kohden mentäessä Jokerit joutui ottamaan enemmän riskejä ja niinpä pietarilaiset pääsivät viimeistelemään neljännen maalinsa. 

-SKA oli parempi tänään ja ansaitsi voittonsa, Marjamäki myönsi.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa neljäntenä tasapisteissä tänään Torpedolle hävinneen Dynamo Moskovan kanssa. SKA karkasi Bobrov-divisioonan kärjessä nyt neljän pisteen päähän, mutta on pelannut yhden ottelun Jokereita enemmän.

Viikonloppuna KHL:ssä vietetään All Star -taukoa. Pelit jatkuvat ensi tiistaina, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu Barys Nur-Sultan.

-Huomenna vähän harjoitellaan vielä ja sitten huilataan viikonloppu. Ollaan energiaa täynnä, kun kiekko putoaa jäähän Barysia vastaan tiistaina, Marjamäki sanoi.

Hartwall Arenassa vietetään Mörkö-viikkoa, sillä tiistain jälkeen torstaina kohdataan Admiral Vladivostok, lauantaina Kunlun Red Star ja vielä sunnuntaina Neftehimik Nizhnekamsk. Yksi lippu kaikkiin peleihin 50 eurolla.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021