Sitkeyttä vaaditaan Pietarissa – ”Tulee olemaan tillilihaa”

Jokerit ja SKA iskevät yhteen kolmannen kerran tällä kaudella perjantaina Pietarissa. Viimeksi samassa paikassa nähtiin tiukka puolustustaistelu, jollaista Markus Hännikäinen povaa myös tulevaan koitokseen.

-Erittäin tiukkaa ja tasaista peliä odotan. Kaksi huippujoukkuetta, jotka pelaavat tiiviisti puolustuspeliä. Pieni kaukalo. Tulee olemaan tillilihaa eli pitää olla sitkeä ja pystyä jauhamaan, Hännikäinen ennakoi.

Jokerit on läntisessä konferenssissa piikkipaikalla ja SKA viidentenä viisi pistettä helsinkiläisiä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Pietarilaiset hävisivät taannoin kuusi ottelua peräjälkeen, mutta edellisestä neljästä kamppailusta on tullut kolme voittoa. Viimeksi keskiviikkona Dinamo Minsk kaatui 2-1.

Jokerit taas avasi kahden pelin vieraskiertueensa keskiviikkona Podolskissa Vitjazia vastaan. Ensimmäisen erän osumilla voitto kirjattiin lopulta lukemin 3-2. Nyt testi on astetta kovempi ja lokakuun puolivälissä tullut 0-2-tappio Pietarin jääpalatsissa on edelleen tuoreessa muistissa.

-Siihen verraten meidän pitää oikeasti pystyttävä pelaamaan paremmin. On saatava pitkiä hyökkäyksiä ja pystyä määrittämään pelin tahtia. Otetaan kuskin paikka. Uskon, että pystymme siihen, Hännikäinen sanoo.

Yksi osa-alue, johon Jokerit voi yrittää iskeä, on SKA:n pakisto. Pietarilaisten kärkipuolustajista ovat loukkaantumisten vuoksi viime peleistä olleet sivussa Mikko Lehtonen, Vasili Tokranov ja Oscar Fantenberg. Keskiviikkona kokenut Mat Robinson huhki yli 30 minuutn jääajalla, kun seuraavaksi eniten minuutteja saaneen Stepan Falkovskin lukema kirjattiin 19.57.

-En tiennyt asiasta (SKA:n loukkaantumisista), emmekä ole siitä ainakaan vielä puhuneet. En usko, että tämä vaikuttaa meidän tekemiseemme hirveästi muuten kuin, että saamme varmasti vielä lisää virtaa hyökätä. Pidetään kiekkoa heidän päässään, väsytetään heidän pakkejaan, laitetaan heidät vaikeisiin tilanteisiin ja haastetaan heitä, Hännikäinen peräänkuulutti.

Jokerit ja SKA hyppäävät kaukaloon perjantaina klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.