Sitkeys palkittiin Avangardia vastaan – ”Kolmas erä oli tosi hyvä meiltä”

Jokerit oli ajoittain todella hyvä Avangard Omskia vastaan perjantai-illan ottelussa Pietarin-turnauksessa. Rikkonaisen toisen erän pelasti tehokkuus ja kolmannessa punakeltaiset olivat jo askeleen vastustajaa edellä.

-Teemana oli parantaa kiekollista peliä; mihin kiekkoja voi jättää ja mihin ei pienessä kaukalossa. Parannettiin siinä paljon ja jätkät ottivat näistä asioista hyvin koppia. Nämä ovat tärkeitä kokemuksia. Iloinen olen, että ylivoima oli noin tehokasta ja myös tasakentin parannettiin keskiviikosta, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Avauserässä viime kauden KHL-finalisti otti johdon helsinkiläisten puolustuspään lapsuksen seurauksena. Toisessa erässä Matias Myttynen toi ensimmäisellä jokerimaalillaan punakeltaiset rinnalle, mutta sen jälkeen peli oli vuoristorataa. Molemmat joukkueet osuivat ylivoimalla kahdesti, Jokereiden viimeistelijöinä toimivat Brian O’Neill ja Nicklas Jensen.

-Tosi hyvät ensimmäiset 15 minuuttia. Painettiin ja rytmi oli hyvä, saatiin pitkiä hyökkäyksiä ja muutama maalipaikka. Vastustajan maali vaan jätti pikkaisen huonon kuvan avauserästä, Marjamäki kertasi.

-Toinen erä oli rikkonainen jäähyjen takia ja vaikea meille. Neloskentältä tärkeä maali ja hyvä, että onnistuttiin kahdesti myös ylivoimalla, hän jatkoi.

Kolmannessa Jokerit muutti hieman ketjujaan, mutta voittomaali syntyi tutun tehokaksikon ansiosta. Kolme syöttöpistettä ottelussa kerännyt Petri Kontiola jätti suorassa hyökkäyksessä Jensenille, joka taituroi 4-3-osuman. Kokonaisuutena viimeinen 20-minuuttinen oli helsinkiläisiltä kamppailun paras.

-Se oli tosi hyvä meiltä. Nostettiin kamppailutasoa ja tehtiin pieniä ketjumuutoksia. Sitä kautta saatiin ote ja oltiin kuitenkin varmaan tuon verran parempi joukkue, Marjamäki sanoi, eikä tehnyt sen isompaa numeroa ketjumuutoksista.

-Alkukautta tässä mennään, niin välillä pitää muutoksia tehdä, jos tuntuu, ettei saada ihan kaikkea irti. Ketjuja sekoittamalla jokainen vähän skarppaa. Näitä on aina hyvä välillä kokeilla.

Jokerit jatkaa turnausta sunnuntaina, kun vastassa on isäntä SKA. Rytmi muuttuu hieman, sillä kiekko putoaa jäähän klo 19.30. Testi on muutenkin jälleen astetta kovempi.

-Lauantaina otetaan rennommin ja ladataan akkuja. Sunnuntaina iltapeli ja käydään silloin aamulla jäällä joukkueen kanssa. Jatketaan pelin parantamista, eikä tehdä siitä kauhean isoa juttua. Mutta onhan se erilainen peli, kun hallissa on väkeä enemmän, päävalmentaja ennakoi.

Jokerit on kierrättänyt pelaajia harjoituskaudella ja samaa tehdään myös tulevissa peleissä. SKA-ottelun jälkeen turnaus päättyy maanantaina Sotshia vastaan.

-Kyllä me kaikkia tarvitsemme ja järkevästi yritetään kuormaa kasata. Hyvä, että saadaan tuoreita jätkiä taas sunnuntaina jäälle. Ne ovat tärkeitä juttuja meille, Marjamäki sanoi.

Avangard - Jokerit 3-4 (1-0, 2-3, 0-1)
18.55 Pavel Dedunov 1-0
25.44 Matias Myttynen (Marko Anttila, Teemu Eronen) 1-1
26.59 Taylor Beck (Sergei Shumakov, Cody Franson) yv. 2-1
28.57 Brian O'Neill (Sami Lepistö, Petri Kontiola) yv. 2-2
34.14 Beck (Sven Andrighetto, Vjatsheslav Voinov) yv. 3-2
37.00 Nicklas Jensen (Kontiola, O'Neill) yv. 3-3
51.18 Jensen (Kontiola, Henrik Haapala) 4-3

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020