Sitkeä Sotshi jälleen playoff-vauhdissa

Jokerit ja Sotshi väänsivät viime keväänä rajun viiden ottelun playoff-sarjan. Kuva: Mikko Taipale

Jokereiden viime kevään playoff-vastustaja Sotshi on avannut uuden kauden tasaisesti. Sijoitus läntisen konferenssin kuudentena kertoo joukkueen potentiaalista.

Sergei Zubov jatkaa Sotshin päävalmentajana toista kauttaan, eikä joukkueen peli juuri ole muuttunut viime kaudesta. Sotshi on sitkeä ryhmä, joka tekee joka ilta pelistä tasaisen myös isompiaan vastaan. Supertähtiä ryhmässä ei ole, mutta nippu on tiivis, mikä näkyy menestyksenä kaukalossa.

Sotshin maalivahteina jatkavat Konstantin Barulin ja Dmitri Shikin, jotka tulivat myös jokerifaneille tutuiksi viime kevään pudotuspeleissä. Kokenut Barulin joutui kannattajien hampaisiin muutaman kerran kiihkeän ottelusarjan aikana ja osoitti edelleen 34-vuotiaana kuuluvansa huipputasolle. Hän on pelannut tällä kaudella 12 pelistä kahdeksan.

Puolustuksen luottohevonen on Jyrki Jokipakka, joka pelaa miltei 24 minuuttia joka ilta. Kokonaisvaltainen pakki on tehnyt 2+3=5 pistettä 12 otteluun, mutta tehotilasto on pakkasella kahdeksan täpän verran. Sotshin puolustus on kuitenkin pitänyt suhteellisen hyvin alkukaudesta, sillä omiin on mennyt 29 kiekkoa eli kymmenenneksi vähiten KHL:ssä.

Mielenkiintoinen nimi pakistossa on ranskalainen Yohann Auvitu, joka on pelannut urallaan SM-liigassa useamman kauden JYPin ja HIFK:n riveissä. Liukasliikkeinen pelaaja palasi Pohjois-Amerikasta Eurooppaan täksi kaudeksi pelattuaan kaksi kautta New Jerseyn ja Edmonton Oilersin NHL-organisaatioissa.

Hyökkäyksessä tutut työhevoset Sean Collins ja Eric O’Dell pelaavat paljon ja raapivat aloituksia. Uusi vahvistus Robert Rosén siirtyi seuraan Växjöstä ja on aloittanut kelpo ottein KHL:ssä. Ruotsalainen on tehnyt 12 peliin 3+3=6 pistettä ja on Ladasta saapuneen Stanislav Botsharovin kanssa joukkueen tehokkain pelaaja.

Tasaisuus kuvaa hyvin Sotshin joukkuetta, sillä kukaan yksittäinen pelaaja ei ole noussut pisteiden valossa ylitse muiden, mutta tehoja on löytynyt hyvin läpi kokoonpanon. Yli- ja alivoimapeli kuuluvat sarjan keskikastiin, josta löytyy myös sijoitus sarjataulukossa. Tärkein arvo on tuoda työpanos joka ilta kaukaloon ja tulos tulee sen kautta.

Sotshi oli viime kevääseen asti Jokereille todella viheliäinen vastustaja, sillä runkosarjassa voitot ovat menneet 7-1 venäläisjoukkueen eduksi. Helsinkiläiset olivat kuitenkin playoff-sarjassa parempia voitoin 4-1 ja marssivat läntisen konferenssin välieriin. Otteluista kolme meni jatkoeriin, mikä osaltaan kertoo joukkueiden tasaisuudesta.

Nyt Sotshi saapuu Suomeen hyvässä vireessä, sillä joukkue on voittanut vieraskiertueensa kaksi edellistä ottelua. Dinamo Riika kaatui torstaina 4-1 ja Slovan Bratislava lauantaina samoin numeroin. Sotshi on ottanut pisteitä neljässä ottelussa peräkkäin.

Maanantai-illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivujen kautta tai hallilta ennen peliä. Ottelu on perhepeli, johon lastenliput (7-16-v.) maksavat vain 5 euroa!

Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Sotshin kokoonpano lauantaina Bratislavassa:

19 Eric O’Dell – 87 Robert Rosén – 71 Stanislav Botsharov
93 Sergei Shmeljov – 81 Sean Collins – 9 Dmitri Arhipov
99 Aleksandr Polunin – 33 Nikita Totshiski – 17 Kirill Kapustin
84 Aleksandr Akmaldinov – 16 Artom Tomilin – 10 Stepan Starkov
98 Damir Rahmullin

5 Jyrki Jokipakka – 42 Nikita Shitov
18 Yohann Auvitu – 64 Damir Musin
7 Aleksandr Budkin – 69 Denis Aleksandrov
27 Sergei Zborovski

30 Konstantin Barulin (44 Dmitri Shikin)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019