Sitkeä Admiral haastaa isompiaan

Nikita Serebrjakov on torjunut Admiralin molemmissa tämän kauden KHL-otteluissa. Kuva: HK Sotshi

Admiral Vladivostokin kokoonpano on täysin venäläinen. Pieni seura on tähtien puuttumisesta huolimatta lähtenyt kauteen positiivisessa vireessä.

Viime kausi oli Venäjän kaukoidän seuralle synkkä. Palkanmaksuongelmien vuoksi tärkeitä pelaajia poistui seurasta joulukuun siirtorajalla. Pudotuspeliviiva karkasi kauas horisonttiin, eikä kauden päättyminen tuonut helpotusta pelaajatilanteeseen. Admiral menetti myös keväällä muutaman avainpelaajan.

Vastoinkäymisistä on kuitenkin haettu voimaa ja jäällä on harjoituskauden ja ensimmäisten KHL-pelien aikana nähty sitkeä ryhmä, joka taistelee viimeiseen asti, eikä päästä vastustajiaan helpolla. Admiralia ei ole syytä aliarvioida, sillä joukkue voitti avauspelissään Sotshin voittomaalikilpailussa ja taisteli hyvin Spartakia vastaan Moskovassa, vaikka hävisikin lopulta 1-3.

Päävalmentajaksi tullut Sergei Svetlov, 57, luotsasi kaudella 2015-16 Ladaa, mutta joutui väistymään kesken kauden. Hän sai haalittua tuttuja pelaajia täksi kaudeksi Admiraliin juuri Ladasta ja muutaman myös Jugrasta. Nämä kaksi seuraa pudotettiin KHL:stä viime kauden päätteeksi mm. vaatimattomaan menestykseen perustuen.

Svetlov on saanut iskostettua hyvän tekemisen meiningin suojatteihinsa. Suuria tähtiä ryhmässä ei ole, sillä viime kauden kovimmat pistemiehet olivat 16 paunaa iskeneet Vladimir Butuzov sekä Sibiristä siirtynyt Sergei Konkov. Puolustuksen kokenein pelaaja on 29-vuotias Aleksandr Ugolnikov, joka teki Jugrassa viime kaudella 13 pistettä. Näistä peräti kahdeksan oli maaleja.

Admiral on yksi KHL:n nuorimmista joukkueista, jonka keski-ikä on ainoastaan hieman yli 25,5 vuotta. Tämä näkyy etenkin maalivahtiosastolla ja puolustuksessa, sillä kaksi ensimmäistä kamppailua torjunut Nikita Serebrjakov on 22- ja toinen maalivahti Anton Krasotkin 21-vuotias. Puolustaja Ivan Mishenko, 23, on joukkueen jääaikakuningas, jolle vastuuta on avausotteluissa tullut liki 25 minuuttia peliä kohden.

Hyökkäyspäässä Admiralilla on mielenkiintoinen parivaljakko, jonka muodostavat kaksosveljekset Aleksandr ja Vasili Streltsov. He siirtyivät seuraan Ladasta ja ovat olleet tehokkaita kauden avausotteluissa. Vasili on tehnyt kaksi maalia ja Aleksandr syöttänyt yhden. Veljekset pelaavat totta kai samassa ketjussa.

Kautensa kuudella vierasottelulla avaava Admiral ei ole Helsingissä viihtynyt, sillä neljä aiempaa keskinäistä ottelua ovat aina päättyneet Jokereiden eduksi varsinaisella peliajalla. Ensimmäisellä kaudella lukemat olivat tylyt 7-3, mutta tämän jälkeen on ollut tasaisempaa (3-2, 2-1, 3-2).

Perjantai-illan kamppailu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivujen kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020