Sibir puolusti Jokerit tehottomaksi

Perjantai-iltana kotiyleisön edessä ei saatu kaikkea irti koneesta. Vierailija Sibir Novosibirsk haki 4-1-voiton tiiviin puolustuksen ja tehokkaiden erikoistilanteiden ansiosta.

Jokerit – Sibir Novosibirsk 1-4 (1-1, 0-1, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli pelin päällä kaksi erää, mutta löi päätään Sibirin puolustukseen. Kahdeksan ottelun tappioputkessa Helsinkiin tullut vastustaja jätti hienoudet tyystin pois ja pelasi hyvin nihilististä jääkiekkoa. Se toimi, sillä Jokerit turhautui, kun ainoastaan Brian O’Neill onnistui ohittamaan Harri Säterin.

-Tiedettiin, että tulee kova ilta. Vastustaja puolustajaa ja taistelee. Pelattiin mielestäni suht ok kaksi erää, mutta oltiin tehottomia. Vastustajalla oli kolme ylivoimaa ja he tekivät kaksi maalia. Siihen peli varmaan ratkesi, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi.

-Tasakentin laatupaikat menivät meille 8-1, mutta otettiin siinä turpaan 0-1. Olimme tehottomia, hän kiteytti.

Sibir teki 1-1-tasoituksen ja 3-1-osuman ylivoimalla. Jokerit taas ei pakkopelimahdollisuuksia juuri saanut, vaikka joukkue oli askeleen edellä pari erää. Sibir piti keskustan tiiviinä ja onnistui välttämään jäähyt, vaikka estämisiä, kiinnipitämisiä ja roikkumisia jonkin verran nähtiinkin. Hiljalleen kotijoukkue alkoi turhautua tilanteeseen.

-Ymmärrän täysin pelaajia. Tavoitteena on, että meillä olisi ylivoima- vastaan alivoimakerrat plussalla, mutta ei vain päästä siihen, vaikka otetaan vähän jäähyjä. Meidän pitää saada enemmän ylivoimaa, mutta se miten siihen pystytään... viedään peliä, mutta silti istutaan enemmän boksissa. Välillä sellainen turhauttaa, Marjamäki myönsi.

Kausi jatkuu maanantaina Ufassa, jonka jälkeen pelataan vielä Nur-Sultanissa ja Novosibirskissä ensi viikolla. Ennen maajoukkuetaukoa on vielä edessä myös kotiottelu Spartak Moskovaa vastaan. Lepohetkiä ei vielä ole tiedossa.

-Kova on ollut tahti, enkä tiedä, onko väsymystä ollut vähän korvien välissäkin. Lauantai huilitaan ja sunnuntaina lähdetään taas pitkälle kiertueelle. Saadaan pelata, otetaan energiaa mukaan ja mennään hyvällä fiiliksellä eteenpäin, vaikka tappio nyt tulikin, Marjamäki sanoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020