Sibir parempi jatkoajalla

Jokerit joutui ensimmäistä kertaa harjoituskaudella tappioasemaan ja koki myös tappion, kun Sibir Novosibirsk voitti Tikkurilassa pelatun ottelun jatkoajalla 3-2.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Tikkurilan pienessä kaukalossa aggressiivisesti pelannut Sibir oli kuin kotonaan ja aiheutti Jokereille vaikeuksia heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Avauserässä vierasjoukkue toki sortui pariin jäähyyn, joiden ansiosta kotijoukkue oli hienokseltaan hallitseva osapuoli.

Ylivoima ei tuottanut tulosta, vaikka esimerkiksi Linus Omark petasi näyttävillä suorituksilla hyviä paikkoja joukkuekavereilleen. Steve Moses pääsi kertaalleen tälläämään ruotsalaisen poikkisyötöstä ylivoimalla, mutta Sibirin maalilla torjunut Mikko Koskinen oli hyvässä iskussa.

Toisessa erässä nähtiin avausmaali heti 13 sekunnin pelin jälkeen. Suomalaishyökkääjä Jonas Enlund alusti Sibirin osuman hyökkäyspäässä ja viimeistelijänä toimi ruotsalaislaitahyökkääjä Andreas Thuresson, joka siivosi Riku Heleniuksen torjunnasta tulleen irtokiekon sisään.

Jokerit ei saanut vieraiden kovassa paineessa luotua kovin monta maalipaikkaa. Riku Hahl kilautti takaiskumaalin jälkeen kertaalleen tolppaan, mutta muuten Koskinen sai olla rauhassa maalillaan. Heleniuksellakaan ei pahempia tilanteita ollut hoidettavanaan.

Erän lopussa Jokerit loi maalipaikan vastaiskun päätteeksi. Omark laukoi ja Koskisesta pompannut kiekko kimpoili Mosesin kautta sisään. Maali oli amerikkalaishyökkääjälle jo harjoituskauden viides yhtä monessa ottelussa.

Kauan tasatilanne ei kestänyt, kun Sibis katkoi jokerihyökkäyksen keskialueella ja iski vastaan. Tilanteen päätti Jarno Koskiranta lähietäisyydeltä näpäyttämällä kiekon rystypuolelta Heleniuksen maalin ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä Jokerit jatkoi puskemista Sibirin tiiviiseen viisikkoon. Paikkoja löytyi harvakseltaan ja ne muutamat Koskinen torjui ammattimiehen varmuudella. Loppua kohden paine alkoi kuitenkin yltyä Sibirin maalilla.

Ville Lajunen ja vieraiden avausmaalin tehnyt Thuresson tappelivat itsensä suihkuun ja samassa ajassa Enlund lähti kakkoselle. Jokerit otti ylivoiman aikana myös Heleniuksen pois maalilta ja kuuden miehen pakkopeli tuotti lopulta tulosta. Daine Todd täräytti viivalta Koskisen suojien kautta kiekon verkkoon ensimmäisellä jokerimaalillaan.

Peli eteni jatkoajallle, jonne Sibir pääsi ylivoimalla. Jokerit oli lähellä tappaa Niko Kapasen kaksiminuuttisen, mutta aivan viime sekunneilla vieraiden kapteeni Aleksei Kopeikin onnistui maalinteossa. Näin Sibir aiheutti Jokereille harjoituskauden ensimmäisen tappion.

Treenipelit jatkuvat torstaina Brynäsiä vastaan Tikkurilassa. Ensi viikolla pelataan Pietarissa ja Helsingissä turnaus, jossa mukana ovat myös SKA, Severstal Tsherepovets ja HK Sotshi.

Jokerit – Sibir Novosibirsk ja. 2-3 (0-0, 1-2, 1-0, 0-1)
20.13 Andreas Thuresson (Jonas Enlund, Patrik Hershley) 0-1
36.21 Steve Moses (Kurtis McLean, Jere Karalahti) 1-1
38.39 Jarno Koskiranta (Maksim Shalunov, Maksim Ignatovitsh) 1-2
58.45 Daine Todd (Niko Kapanen, Karalahti) yv. Im. 2-2
61.30 Aleksei Kopeikin (Dmitri Kurgishev, Vjatsheslav Belov) yv. 2-3

Maalivahtien torjunnat:
Riku Helenius J 6+5+7+2=20
Mikko Koskinen S 12+5+10+0=27

Rangaistukset: Jokerit 4x2 ja 1x5min + PRK, Sibir 7x2 ja 1x5min + PRK

Yleisöä: 2000

Tuomarit: Tom Laaksonen, Ville Vuohtoniemi (Ilmari Asiala, Daniel Österholm)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019