Sibir kaatui jännitysnäytelmässä

Jokerit nousi toisessa erässä maalin takaa johtoon Sibir Novosibirskiä vastaan ja piti asemat loppuun asti. Rikkonaisessa ottelussa jääpenkin ovi kävi tiuhaan tahtiin.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Erikoistilanteiden sävyttämä ilta alkoi heti avauserässä, kun molemmat joukkueet saivat lukuisia mahdollisuuksia ylivoimaan. Jokerit oli terävämpi, kun ensin Henrik Haapala ja perään Mikko Lehtonen sivalsivat kiekon verkkoon. Molemmille osumat olivat ensimmäiset jokeripaidassa.

Toisessa erässä oli Sibirin vuoro nauttia ylivoimaonnistumisista. Kolme kertaa siperialaisryhmä löysi aukot helsinkiläisten puolustuksen keskeltä ja käänsi kahden maalin takaa-ajoaseman 3-2-johdoksi.

Jokerit ei häkeltynyt takaiskuista, vaan 23 sekuntia Sibirin johtomaalin jälkeen Petri Kontiola nautiskeli illan kauneimman osuman takatolpalta ja toi Jokerit tasoihin. Ketjukaverit Haapala ja Steve Moses järjestelivät sentterilleen helpon viimeistelyn. Vielä ennen erätaukoa Jesse Joensuu pommitti suorasta luistelusta kiekon ohi Harri Säterin ja Jokerit oli palannut johtoon.

Kolmannessa erässä jäähypenkki ei enää kulunut aivan siihen tahtiin kuin kahdessa ensimmäisessä. Jokerit piti rivinsä tiiviinä ja pelasi illan parhaan eränsä. Janis Kalnins otti kahdeksan torjuntaa viimeisen 20-minuuttisen aikana. Latvialainen teki illan aikana muutaman ison torjunnan ja pääsi näin hänkin hyvin harjoituskauden tuoksinaan.

Jokerit jatkaa harjoituskauden pelejä ensi keskiviikkona. Tuolloin Tikkurilassa vastaan asettuu SKA Pietari.

Sibir – Jokerit 3-4 (0-2, 3-2, 0-0)
08.19 Henrik Haapala (Alex Grant, John Norman) yv. 0-1
10.28 Mikko Lehtonen (Petri Kontiola, Marko Anttila) yv. 0-2
21.43 Nikolai Timashov (Jevgeni Tshesalin, Mikael Ruohomaa) yv. 1-2
29.04 Dmitri Sajustov (Jegor Milovzorov, Andrei Jermakov) yv. 2-2
34.15 Milovzorov yv. 3-2
34.38 Kontiola (Haapala, Steve Moses) 3-3
38.03 Jesse Joensuu (Lehtonen, Eetu Torpström) 3-4

Maalivahtien torjunnat:
Harri Säteri S 12+13+6=31
Janis Kalnins J 10+6+8=24

Jäähyt:
Sibir: 8x2min
Jokerit: 10x2min

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021