Sibir huippuiskussa kotiluolassaan

Anton Krasotkin (vas.) ja Harri Säteri ovat olleet hyvässä iskussa Sibirin maalilla. Kuva: KHL

Testi vain kovenee, kun Jokerit jatkaa neljän pelin vieraskiertuettaan maanantaina Siperiassa. Sibir Novosibirsk on voittanut kotikaukalossaan kuusi viimeisintä peliään ja noussut idässä pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Sibir huilasi lauantaina, kun Jokerit pelasi aamupelin Vladivostokissa. Siperialaisryhmä pelasi viimeksi torstaina, jolloin kaatui TsSKA Moskova niukasti 1-0. Anton Krasotkin piti nollan ja Nikita Korotkov viimeisteli ottelun ainoan osuman kolmannessa erässä.

Sibir on neljän ottelun voittoputkessa ja noussut itäisessä konferenssissa kahdeksanneksi. Tiivis puolustuspeli on alkanut toimia ja siihen on auttanut myös suomalaispakki Jyrki Jokipakan paluu tositoimiin. Hän on ehtinyt loukkaantumisensa jälkeen pelata viidessä ottelussa.

Maalivahti Harri Säteri pelasi ennen torstain peliä viisi kamppailua putkeen. Hän on edelleen Sibirin ykkösvahti, mutta myös Krasotkinille riittää vastuuta. Sibirillä on tolppien välissä erinomainen kaksikko, josta kumman vain voi laittaa huoletta maalille.

Puolustus on pitänyt hyvin kauden aikana, sillä päästetyissä maaleissa (55) mitattuna joukkue on sarjan seitsemänneksi paras. Pitävää peräpäätä tarvitaan, koska hyökkäyspäässä ruuti on ollut märkää. Tehtyjä maaleja on 43, joka on vähiten koko KHL:ssä.

Jokerit ja Sibir kohtasivat reilut kaksi viikkoa sitten Helsingissä, jossa punakeltaiset nousivat 4-3-voittoon oltuaan kahden maalin takaa-ajoasemassa toisessa erässä. Hannes Björninen viimeisteli voitto-osuman kolmannen erän puolivälissä Nicklas Jensenin väkevän esityön jälkeen.

Novosibirskissä Jokerit on vieraillut kuudesti ja voittanut peleistä neljä. Edelliset kolme vierailua Sibir Arenassa ovat päättyneet helsinkiläisille luvuin 4-3. Viime vuonna Jokerit varmisti voittonsa viisi minuuttia ennen päätössummeria Viktor Löövin osumalla. Kaikkiaan KHL-ajan kohtaamiset ovat menneet punakeltaisille voitoin 10-4.

Maanantain ottelu alkaa klo 14.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Sibirin kokoonpano 28.10. TsSKA-pelissä:

90 Oleg Li - 51 Vjatsheslav Litovtshenko - 24 Jevgeni Tshesalin
86 Aleksandr A. Sharov - 45 Valentin Pjanov - 70 Jegor Milovzorov
74 Aleksei Krushinin - 37 Nick Shore - 27 Nikita Setdikov
10 Nikita Korotkov - 28 Denis Golubev - 97 Dmitri Ovtshinnikov
87 Sergei Dubakin

2 Nikolai Demidov - 7 Ilja Morozov
21 Jegor Alanov - 65 Michal Cajkovsky
23 Jyrki Jokipakka - 94 Nikita Jefremov
20 Konstantin Aleksejev

35 Anton Krasotkin (29 Harri Säteri)