Severstal taipui taistellen – ”Nämä ovat aina vaikeita pelejä”

Severstal Tsherepovets oli Jokereita pari erää hienokseltaan edellä, mutta kolmannessa vieraat karkasivat 5-2-voittoon torstai-illan ottelussa. Päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli omiaan hyvästä taistelusta ja antoi myös vastustajalle tunnustusta.

Severstal Tsherepovets – Jokerit 2-5 (1-1, 1-1, 0-3) (Tilastot KHL.ru)

Severstal oli kotikaukalossaan juuri niin vaikea vastustaja, kun etukäteen saattoi odottaa. Joukkue pisti töppöstä toisen eteen ja pelasi osittain myös riskillä, mihin Jokereiden oli ajoittain vaikea vastata.

Tiistaina Moskovassa Avangardia vastaan erikoistilanteet olivat Jokereille haastavia ja sitä ne olivat myös torstaina Tsherepovetsissa. Helsinkiläiset pelasivat avauserässä kolmesti ylivoimalla, mutta Severstal oli se, joka juhli ensimmäistä maalia – alivoimalla. Jokerit kuitenkin kuittasi pelin tasoihin erän viimeisellä ylivoimallaan, kun Mikko Lehtonen sivalsi viivasta 1-1-tasoituksen.

Toisessa erässä kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli ja otti ylivoimalla 2-1-johdon puolustaja Vladislav Provolnevin jykevällä laukauksella. Jokerit selvitti perään 44 sekuntia kahden miehen alivoimaa, jonka jälkeen helsinkiläiset saivat lisää virtaa pohkeisiinsa. Tasoitus syntyi Eeli Tolvasen lavasta, kun Henrik Haapala järjesti laitahyökkääjälle huippupaikan. Tolvanen käytti terävää laukaustaan ja pääsi juhlimaan kauden avausmaaliaan.

Kolmas erä oli Jokereilta illan paras ja ennen kaikkea tehokkain. Ensin Veli-Matti Savinainen vapautti Iiro Pakarisen läpiajoon ja tämä viimeisteli kauden kolmannen osumansa. Hetkeä myöhemmin Nicklas Jensen tuikkasi viekkaasti 4-2-maalin ja voiton sinetöi viimeistä edellisellä minuutilla Saku Mäenalanen kauden avausmaalillaan. Brian O’Neill tarjoili osumaan upean syötön.

-Nämä ovat joka kerta vaikeita pelejä Severstalia vastaan. Tuntuu, että olemme aina pikkaisen alakynnessä, mutta silti on kaivettu voittoja. Kolmas erä oli tänään meidän paras ja ollaan tyytyväisiä voittoon. Mutta ei ole ihme, että vastustaja on voittanut paljon pelejä alkukaudesta, Marjamäki kehaisi vastustajaa.

Severstal on ollut viime vuosina Jokereille ja monelle muullekin joukkueelle viheliäinen vastustaja. Joukkue luottaa luistelu- ja kamppailuvoimaansa, eikä missään vaiheessa luovuta. Myös tällä kertaa jokeripelaajat saivat ottaa iskuja vastaan yllin kyllin.

-Kun (Andrei) Razin tuli heidän koutsikseen, niin joukkueen peliprofiili muuttui ihan täysin. Todella luisteluvoimainen ryhmä, joka karvaa rohkeasti syvälle asti. Lisäksi heidän hyökkäysalueen hyökkäyspelinsä on todella vaarallista, kun pakit pintsaavat jatkuvasti. Kaksi ensimmäistä erää he olivat parempia kamppailuissa, Marjamäki sanoi.

Jokerit päättää kolmen ottelun vieraskiertueen lauantaina Lokomotivia vastaan Jaroslavlissa. Vastustajalla on varmasti muistissa viime kevään playoff-sarja, jonka Jokerit onnistui viemään voitoin 4-2. Lokomotiv on sittemmin saanut valmentajakseen Andrei Skabelkan, jonka johdolla ryhmä on pelannut vahvasti. Torstaina kukistui Ak Bars Kazan luvuin 4-3.

-Kova testi. Varmasti heillä on kevät muistissa ja haluavat maksaa siitä potut pottuina. Skabelka on tullut päävalmentajaksi ja joukkue puolustaa erittäin kurinalaisesti ja iskee vastaan. Nyt pitää palautua ja saada kaikki energiat ylös. Lauantai tulee nopeasti, Marjamäki totesi.