Severstal nurin mykistävällä suorituksella – ”Tällaista jokerikiekon pitää olla”

Jokerit kukisti Severstalin perjantai-iltana 4-1 ja kasvatti voittoputkensa jo 11 peliin. Suoritus kotiyleisön edessä oli silmiä hivelevä.

Jokerit – Severstal Tsherepovets 4-1 (1-1, 1-0, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

-Jokerit oli tänään erittäin hyvä. Oli upeata katsoa, kun jokainen painoi alusta loppuun perse alhaalla hommia. Kova oli työmäärä, eikä turhauduttu, kun ei saatu toisessa erässä (yhtä enempää) maaleja. Tämä oli yksi kauden parhaista esityksistämme, päävalmentaja Lauri Marjamäki ylisti. 

Avauserässä Severstal haastoi Jokerit vahvasti ja osoitti, ettei neljän ottelun voittoputki ollut tuuria. Vikkelät hyökkääjät aiheuttivat helsinkiläisille päänvaivaa ja ylivoimalla Vladislav Kodola sivalsi tarkasti 1-0-maalin.

Tämän jälkeen kaukalossa ei enää käytännössä ollut kuin yksi joukkue. Jokerit pisti jalan kunnolla kaasulle ja tuli tasoihin alivoimalla. Teemu Turunen ohjasi 1-1-maalin, joka oli hyökkääjälle kauden neljäs. Syöttöpisteet saaneet Brian O’Neill ja Tommi Kivistö jatkoivat pisteputkiaan kahdeksaan ja neljään peliin. Kivistölle kyseessä on uran pisin pisteputki jokeripaidassa ja KHL:ssä.

Toinen erä oli Jokereilta yksi dominoivimpia esityksiä seuran kahdeksatta kautta kestävän KHL-taipaleen aikana. Severstal oli täysin telineissä, kun punakeltaiset liikuttivat kiekkoa taidokkaasti hyökkäyspäässä ja pitivät tempon koko ajan korkealla. Laukaukset kohti maalia menivät toisessa erässä isännille luvuin 15-1.

-Päästiin vaihtamaan kiekolla ja saatiin pitkiä ralleja. Niiden myötä saimme rytmiä ja otetta peliin, sanoi Kalle Kossila, joka palasi peleihin reilun parin viikon tauon jälkeen.

-Meillä on neljä todella kovaa ketjua. Sen ansiosta pystytään pelaamaan 30-40 sekuntia kovaa ja sitten vaihtamaan. Hyökkäysalueella on tosi hauskaa pelata; saa kiekkoon kosketuksia, ja jos vastustaja ottaa kiekon, meillä on heti paine päällä, hän jatkoi.

Maalinteossa Jokerit onnistui toisessa erässä kuitenkin vain kerran. Ylivoimalla Kossila tarjoili maalinedusruuhkan takaa Iiro Pakariselle huipputontin. Tämä laukoi kauden seitsemännen osumansa helposti puolityhjään verkkoon ja antoi Jokereille 2-1-johdon.

Kolmannessa erässä Jokerit sai kaksi palkintoa upean pelin seurauksena. Pakarinen osui toistamiseen ylivoimalla rautaisella rannelaukauksella. Jokerit teki kaksi maalia ylivoimalla KHL:n parasta alivoimaa vastaan, mikä entisestään lisää helsinkiläisten suorituksen arvoa.

-Totta kai itseluottamus on korkealla. Tuo tapa, jolla tänään pelattiin, on sellainen millaista jokerikiekon pitää olla. Kaikki ovat sitoutuneita ja tekevät kovasti töitä molempiin suuntiin. Emmekä turhaudu, jos ratkaisua ei heti tule, Marjamäki kertoi.

Vielä varmuuden vakuudeksi O’Neill ohjasi helsinkiläisille 4-1-maalin taidokkaasti ilmasta. Otto Leskiselle syöttöpiste oli illan toinen. O’Neill on nyt kahdeksan ottelun pisteputkensa aikana tehnyt tehot 2+10=12.

Jokerit jatkaa pelejä ensi viikolla todella haastavalla vieraskiertueella, jossa kohdataan itäisen konferenssin kärkipäässä keikkuvat Traktor (ma), Avtomobilist (ke) ja Salavat Julajev (pe). Kotona pelataan jälleen tiistaina 12.10. Neftehimikiä vastaan.

-Päivässä pitää pysyä kiinnin niin kuin joukkue on pysynytkin. On upea olla osa tällaista joukkuetta, joka pelaa näin vahvasti toisilleen, Marjamäki kiteytti.