Severstal nurin Joensuun ja Reginin maaleilla

Kuvat: SKA.ru

Jokerit kampesi 2-1-voiton Severstalista Pietarin-turnauksen toisessa kamppailussaan perjantaina. Helsinkiläisten maalit syntyivät avauserässä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit tuli perjantaiaamun kamppailuun täysin eri tavalla kuin edellispäivänä pelattuun peliin. Joukkue oli reagoinut juuri oikealla tavalla vaisuun esitykseen ja iski heti alussa ottelulle sellaisen tempon, että Severstalilla oli vaikeuksia pysyä kyydissä.

Parin hukatun paikan jälkeen Jokerit onnistui johtomaalissa, jonka Jesse Joensuu suti verkkoon maalin edestä. Hyvän esityön tekivät Nico Nurmikanta ja Brian O’Neill. Kauan ei ehtinyt kulua, kun kiekko toimitettiin uudelleen Dominik Furchin selän taakse. Tällä kertaa asialla oli kapteeni Peter Regin, joka sai namupassin Pekka Jormakalta.

Helsinkiläiset eivät nostaneet jalkaa kaasulta kahden maalin johtoasemassakaan, vaan jatkoivat rummuttamista toisessa päässä. Ainoastaan alivoimapelien aikana Severstalilla oli joitain mahdollisuuksia kavennukseen, mutta tolppien väliin palannut Ryan Zapolski oli totutusti mies paikallaan.

Toisessa erässä Jokerit olisi voinut panna pelin pakettiin, mutta heikko viimeistely piti vastustajan mukana pelissä. Ylivoimapeli pyöri nätisti, mutta viimeinen terävyys puuttui maalipaikoissa. Toisessa päässä Zapolski sai olla rauhassa Jokereiden viedessä peliä.

Kun Jokerit ei viimeistelyssä onnistunut, niin Severstal nousi päätöserän ylivoimakavennuksellaan maalin päähän. Hetken nukahdus omissa johti Maksim Rybinin osumaan ja venäläisjoukkue sai uutta ilmaa keuhkoihinsa.

Zapolski otti muutaman tärkeän torjunnan viimeisen 20-minuuttisen aikana, mutta edelleen Jokerit kontrolloi peliä valtaosan ajasta. Kasvojenpesu torstailta oli tärkeä tehdä heti seuraavassa kamppailussa ja siinä joukkue onnistui.

Jokerit jatkaa turnausta sunnuntaina klo 11.00 alkavassa ottelussa Kunlun Red Staria vastaan. Sama vastus kohdataan myös runkosarjan avauksessa 3.9. Hartwall Arenassa.

Severstal – Jokerit 1-2 (0-2, 0-0, 1-0)
06.45 Jesse Joensuu (Nico Nurmikanta, Brian O’Neill) 0-1
09.15 Peter Regin (Pekka Jormakka)
44.48 Maksim Rybin (Daniil Vovtshenko, Konstantin Kornejev) yv. 1-2

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020