Severstal kaatui trillerissä – ”Oltiin tuon verran parempia”

Jokereiden ja Severstalin välisessä ottelussa riitti tapahtumia, mutta vieraat onnistuivat Tsherepovetsissa nipistämään jatkoaikavoiton, vaikka menettivät kahden maalin johtoasemansa varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla.

Severstal Tsherepovets – Jokerit ja. 3-4 (0-2, 1-0, 2-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit jatkoi Tsherepovetsissa siitä, mihin jäi itsenäisyyspäivänä kotikaukalossaan Amuria vastaan. Helsinkiläiset ottivat kiekollisen hallinnan nopeasti Severstalia vastaan ja vyöryttivät hyökkäyksiä vastustajan päätyyn laajalla rintamalla.

Viime peleissä yskinyt ylivoimapeli löysi tehonsa avauserän lopussa. Ensin osui Philip Holm, joka sivalsi siniviivalta tarkasti 1-0-maalin. Se oli synttärisankarille kauden seitsemäs. Hetkeä myöhemmin oli Nicklas Jensenin vuoro viimeistellä ylivoimalla, kun tanskalainen ohjasi kauden 14. maalinsa Brian O’Neillin maukkaasta tarjoilusta.

Myös toisessa erässä Jokerit loi varsin mukavasti hyökkäyspeliä, mutta kotijoukkue oli se, joka onnistui maalinteossa. Myös isäntien ensimmäinen syntyi ylivoimalla, kun Daniil Vovtshenko laukoi suoraan syötöstä kavennuksen.

Jokerit ei tullut peruuttelemaan kolmanteenkaan erään ja meni Brian O’Neillin osumalla 3-1-johtoon. Tehot 1+1 kerännyt amerikkalainen nousi samalla Jokereiden kaikkien aikojen pistepörssissä jo viidennelle sijalle. O’Neill on tehnyt 308 pelissä tehot 82+183=265 pistettä. Edellä ovat enää Petri Varis, Otakar Janecky, Henry Leppä ja Timo Turunen.

Vieraat näyttivät jo matkaavan kohti voittoa, mutta Severstal osoitti lopussa, miksi joukkue on yksi sitkeimmistä nipuista koko sarjassa. Kahden viimeisen minuutin aikana isännät tulivat väkisin tasoihin Igor Geraskinin ja Kirill Pilipenkon osumilla. Näin kamppailu eteni jatkoajalle.

Jokerit oli kokonaisuutena askeleen vastustajaa edellä illan aikana ja otti omansa kolmella kolmea vastaan pelatessa. Kalle Kossila nappasi illan kolmannen syöttöpisteensä ja Holm juhlisti 30-vuotissyntymäpäiviään voittomaalilla. Ruotsalaispakille merkattiin näin ollen pelistä komeat tehot 2+1.

-Pelattiin itseasiassa hyvä peli, vaikka vähän olikin tehottomuutta. 5-5-pelaamisemme oli hyvää, kehui päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-Lopussa vastustaja löi kaiken likoon. Kaksi takaiskua tuli ja ne tilanteet pitää tietenkin pelata paremmin. Hienosti kuitenkin koottiin rivit jatkoajalle. Pelitapahtumiin nähden oltiin ehkä juuri tuon verran parempia, Marjamäki summasi.

Voitto nosti Jokerit yksin piikkipaikalle läntisessä konferenssissa, kun lähimmät uhkaajat Dynamo ja TsSKA hävisivät samaan aikaan omat ottelunsa. Eroa ei näihin ryhmiin kuitenkaan ole kuin kaksi pistettä, joten henkseleitä ei ehdi paukuttelemaan.

Jokerit jatkaa vieraskiertuetta seuraavaksi Moskovaan, jossa kohdataan lännessä seitsemäntenä oleva Spartak perjantaina. Ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.