Seurajohdon avoin kirje jokerikannattajille

Seitsemäs KHL-kautemme päättyi viikko sitten isoon pettymykseen. Tunteet ovat edelleen pinnassa, mutta haluamme tässä vaiheessa kertoa ajatuksistamme, miksi lopputulos oli huono sekä avata jokeriperheelle myös tulevan kauden joukkueen rakentamiseen liittyviä asioita.

Kaikki ymmärtävät, että kauden alkaessa ja sen aikana olosuhteet olivat haastavat koronaviruksen luomien rajoitusten vuoksi. Tämän taakse on kuitenkaan turha piiloutua, sillä yksikään joukkue ei säästynyt viruksen vaikutuksilta. Voimme yksiselitteisesti todeta, ettei pudotuspelien lopputulos ollut sitä, mitä lähdimme hakemaan. Emme voi missään määrin olla tyytyväisiä ja käymme kokonaisuuden perusteellisesti läpi tulevien viikkojen aikana. Selvitämme, missä pystymme parantamaan ja missä ovat Jokereiden vahvuudet ja menestystekijät.

Kautemme lähti pelillisesti kelvollisesti käyntiin syksyllä, kunnes korona toi syyskauteen haasteita. Siihen olemme tyytyväisiä, että selvisimme vaikeista ajoista läpi. Olemme onnellisia, että kaikki tartunnan saaneet ovat nyt terveitä.

Karanteenien jälkeen otteluita oli paljon joulukuusta aina runkosarjan loppuun, emmekä saaneet peliesityksiin enää nousevaa käyrää. On tärkeää miettiä tätä ajanjaksoa tarkkaan, sillä pudotuspeleissä emme olleet fyysisesti, taktisesti tai henkisesti sillä tasolla, jota KHL:ssä vaaditaan pelien voittamiseen. Valmistautumisemme kauden tärkeimpään hetkeen ei onnistunut.

Mitkä asiat vaikuttivat siihen, että tekemisemme jäi ratkaisevalla hetkellä vajaaksi? Osasimmeko tulkita otteluruuhkan vaikutuksia oikein? Olisiko tiiviin kalenterin keskellä silti pitänyt harjoitella enemmän ja kierrättää pelaajia voimakkaammin? Fakta on, että meille tuli runkosarjan lopussa paljon loukkaantumisia, emmekä saaneet viisikoita toimimaan. Emme saaneet luotua henkistä uskoa, että olemme valmiita pelaamaan ja voittamaan yhdessä. Vastustajan erinomaista viisikkopeliä emme onnistuneet murtamaan, koska oma pelaamisemme ei ollut riittävällä tasolla.

KHL:ssä kaukalot kapenivat täksi kaudeksi, oma kotikaukalomme mukaan lukien. Meidän on tarkkaan analysoitava tämä ensimmäinen kausi ja mietittävä, mistä saamme kilpailuedun tulevaisuudessa tämän kokoisissa kaukaloissa sekä pelitavan että pelaajaprofiilien muodossa. KHL:ssä tuomaritoiminta etenkin estämispelaamisen osalta on huomattavasti sallivampaa kuin NHL:ssä. Millä pelitavalla ja millä asioilla saamme kykymme paremmin esille? Näitä seikkoja mietimme valmennuksen kanssa.

Yksi merkille pantava asia koko kauden ja etenkin pudotuspelien aikana oli vaisu tehokkuutemme. Miten saamme vedot paremmin blokkien ohi ja maalia kohti? Tässä puhutaan sekä joukkue- että yksilötason tekemisestä.

Pelaajilta odotamme kovassa paikassa yhdessä tekemistä ja itsensä likoon laittamista. Sitoutumisen ja keskittymisen on oltava nähtävissä läpi kauden, mutta erityisesti pudotuspeleissä. Tyhmät jäähyt ovat yksi esimerkki siitä, ettei kaikki ole kunnossa. Syyt näihin seurauksiin meidän tulee selvittää.

Ensi kauden rakentaminen on alkanut. Jo menneen kauden aikana teimme tärkeitä jatkosopimuksia ja olemme kokonaisuutta katsoen hyvässä tilanteessa. Joukkueen ikärakenne nuorenee, sillä ryhmään liittyy useampia 1990-luvulla syntyneitä pelaajia. Muutoksia tulee kaikille pelipaikoille: maalivahtiosastolle, puolustukseen sekä hyökkäykseen.

Kun rakennamme uutta joukkuetta, mietimme mihin suuntaan peli on menossa. Minkälainen on pelitapamme, johon sitten pyrimme löytämään oikeat pelaajat. Roolin ja taloudellisen puolen on luonnollisesti kohdattava. Kaikkiin päättyneeksi kaudeksi tehtyihin pelaajaratkaisuihin emme voi seurajohtona olla tyytyväisiä.

Vastuu lopputuloksesta on meillä kaikilla tekijöillä. Tämä tarkoittaa johtoa, valmentajia, pelaajia ja koko seuran organisaatiota. 

Kaikkien meidän ensimmäinen tavoitteemme on Jokereiden menestys.

Helsingissä 16.3.2021

Jari Kurri, hallituksen puheenjohtaja ja General Manager

Janne Vuorinen, pelaajakoordinaattori

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021