Punakeltainen historia alkoi 1967

Punakeltainen historia alkoi 1967

Helsingin Jokerit ry:n virallista syntymäpäivää voidaan viettää varsinaisesti lokakuun 27. päivänä, sillä tuona päivänä vuonna 1967 pidettiin seuran perustamiskokous, jolloin rakennusmestari Aimo Mäkinen ja maalarimestarit Eino Syrjänen ja Reino Vilen raapaisivat nimensä seuran perustamisasiakirjan alle. 

Uusi yhdistys perustettiin Töölön Vesan jääkiekkotoiminnan pohjalle, kun tilanne ja aika niin helsinkiläisessä jääkiekossa vaati.

Suuri yleisö sai tietää jokereista vasta 6. päivä marraskuuta 1967, kun Nya Pressen julkaisi uutisen uudesta jääkiekkoseurasta. Jokerien historiikin kirjoittaneen Seppo Aallon mukaan oli varsin ironista, että tieto Jokereista levisi jääkiekkomaaimaan ruotsalaisuuden päivänä ja vielä ruotsinkielisessä lehdessä. Kielikysymys kun ei ole ollut vähäinen asia helsinkiläisessä jääkiekossa.

Uutisessa kerrottiin selkeästi, että Töölön Vesa oli pakotettu lopettamaan jääkiekkojaostonsa taloudellisten vaikeuksien takia, ja että rakennusmestari Aimo Mäkinen oli selvittänyt Vesan velat, ja että kaikki Vesan entiset pelaajat johtetähtensä Timo Turusen johdolla siirtyvät uuteen seuraan nimeltään Jokerit.