Schroeder iski neljä, Dinamo kaatui - ‘’Tyylikäs ja rauhallinen esitys’’

Jokerit pelasi sunnuntaina viimeisen kotiottelunsa ennen pitkää vieraskiertuetta, kun Hartwall Arenalle saapui vieraaksi Dinamo Riika. Helsinkiläiset pelasivat tyylipuhtaan ottelun ja veivät pisteet nimiinsä tylyin luvuin 8-0.

Jokerit - Dinamo Riika 8-0 (3-0, 4-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Kotijoukkue saivat viikon viimeiseen otteluun lentävän lähdön, sillä reilussa 10 minuutissa helsinkiläiset olivat ottaneet jo 3-0-johdon. Veli-Matti Savinainen aloitti maalinteon ajassa 2:38 survomalla kiekon ohi Johan Mattssonin. Ajassa 6:50 kokoonpanoon paluun tehnyt Jordan Schroeder tykitti napakalla laukauksellaan Jokerit jo kaksi maalia edelle ja ajassa 10:41 David Sklenicka kasvatti isäntien johtoa vielä yhdellä osumalla kauden toisella maalillaan. 

Kotijoukkue piti peliä hyvin pitkälti hallussaan läpi ensimmäisen erän ja vaikka Dinamo tulikin sähäkästi päälle, oli Jokerit silti askeleen edellä. Laukaukset ensimmäisessä erässä jakautuivat kotijoukkueen eduksi 16-5. 

Toisessa erässä peli pysyi niin ikään kotijoukkueen hallinnassa ja ajassa 26:39 Tommi Kivistö tykitti Jokerit 4-0 edelle. Dinamo haastoi tilanteen paitsiona, mutta osuma jäi voimaan. Näin ollen kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, jonka aikana Schroeder siirsi ottelun toisella osumallaan Jokerit jo 5-0-johtoon. Ottelun puolivälin tienoilla Dinamo pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta Jokerit puolusti oman maalinsa erinomaisesti ja takaiskuilta vältyttiin. Toisen erän aikana helsinkiläiset iskivät vielä kaksi salamamaalia, kun Schroeder viimeisteli komean paluunsa kokoonpanoon iskemällä hattutempun täyteen ajassa 34:10. Alle minuutti myöhemmin ajassa 35:07 Kalle Kossila ohjasi kauden neljännellä osumallaan kotijoukkueen 7-0-johtoon. 

Kolmannessa erässä Dinamo jahtasi hanakasti kavennusmaalia ja Anders Lindbäckin nollapelin murtamista ja saikin siihen mahdollisuuden kahteen kertaan ylivoimalla, mutta kotijoukkue jatkoi oman päänsä ahkeraa puolustamista ja Lindbäck napsi kaikki kiekot, jotka kohti tuli. Ja koska ei kolmatta ilman neljättä, Schroeder viimeisteli loppulukemiksi 8-0 illan neljännellä osumallaan ja viidennellä tehopisteellään ajassa 46:16. 

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Lauri Marjamäki oli odotetusti tyytyväinen joukkueensa suoritukseen sunnuntaina.  

-Se oli tyylikäs ja rauhallinen esitys alusta loppuun, Marjamäki kiteytti. 

-Tänään olimme tehokkaita ja kiekot löysivät maaliin. Löysimme hyvän rentouden ja itseluottamuksen hyökkäyspeliimme, hän jatkoi. 

-Tämä oli todella sitoutunut esitys meiltä. Metallurgia vastaan pelasimme 54 minuuttia hyvin ja seitsemään minuuttiin päästettiin neljä maalia. Sitä käytiin aika tarkasti läpi. Tänään pelasimme tyylikkään, rauhallisen ja sitoutuneen pelin, Marjamäki analysoi. 

-Pelasimme joukkueena hyvin, emme antaneet heille paljoakaan mahdollisuuksia. Onnistuimme pitämään vastustajan nollilla ja saimme tärkeän voiton joukkueena. Tämä oli hyvä ilta meille kaiken kaikkiaan, neljä maalia iskenyt Jordan Schroeder kommentoi. 

-Jokainen joukkue KHL:ässä voi voittaa toisensa koska tahansa. Sillä on suuri merkitys, miten otteluun asennoituu. Se, että pidimme jalan kaasulla ja lauoimme kiekkoa maaliin, emmekä antaneet heille mahdollisuuksia oli valtava asia meille tänään. Meidän on pidettävä se asenne jokaisessa pelissä, että olemme koko ajan valmiina hyökkäämään emmekä peräänny hetkeksikään, Schroeder analysoi. 

-Puhuimme toisen erän jälkeen kopissa siitä, kuinka tärkeää on pysyä keskittyneenä, kun olemme saaneet hyvän lähdön peliin. Opimme paljon siitä, mitä tapahtui pelissä Metallurgia vastaan, kun teimme kolme maalia alussa ja sitten annoimme heidän tehdä neljä ja hävisimme pelin. Meidän on pidettävä jalka kaasulla ja pidettävä vastustajan mahdollisuudet niin pieninä kun mahdollista, Schroeder sanoi. 

Sunnuntain alkuillan ottelu keräsi reilut 6000 katsojaa Hartwall Arenalle. Päävalmentaja Marjamäki lähetti ottelun jälkeen kiitokset katsojille:

-Kun saat sunnuntaina iltapäivällä yli 6000 katsojaa hallille niin se on aina upeaa. Yleisö kuitenkin tekee pelin. Kiitokset heille.

Seuraavan kerran Jokerit pelaa ensi torstaina, kun joukkue matkaa Amur Habarovskin vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 12. 

Jokereilla on nyt edessään kolmen ja puolen viikon tauko kotiotteluista. Tauon aikana pelataan pitkä vieraskiertue, jonka lisäksi marraskuussa on maajoukkuetauko.

Hartwall Arenassa pelataan taas 17.11. Admiral Vladivostokia vastaan.

Teksti: Elisa Kivelä

Kirjoittaja on Laajasalon Opiston urheilutoimittajaopiskelija, joka on Jokereissa työharjoittelussa.