Savinainen tositoimiin, Tuhkaselle debyytti – tässä torstain kokoonpano

Jokerit ja Dinamo Riika iskevät yhteen harjoituskauden ottelussa tänään torstaina Tikkurilan Trio Areenassa. Veli-Matti Savinainen palaa tositoimiin ja Oliver Tuhkanen tekee debyyttinsä edustusjoukkueessa.

Savinainen liittyi joukkueen harjoituksiin viime viikolla, muttei pelannut vielä Imatralla. Kaikki KHL:n vaatimat terveystarkastukset ja testit on nyt saatu suoritettua ja hyökkääjä päästetään irti kaukalossa. Tuhkanen on 20-vuotias Kiekko-Vantaan kasvatti, joka on pelannut kaksi viime kautta Jokereiden U20-joukkueessa. Viime kaudella hän teki myös Mestis-debyyttinsä Kiekko-Vantaan paidassa.

Anders Lindbäck on torjuntavuorossa tämän päivän ottelussa. Ruotsalainen torjui Imatralla 5-2-voitossa Krefeldistä. Loukkaantuneina sivussa ovat Jesse Joensuu, Otto Leskinen ja Alex Grant, joiden tilaa seurataan viikko kerrallaan, sekä pitkäaikaispotilas Henrik Haapala.

Nicklas Jensen on tämän ja ensi viikon Tanskan maajoukkueen mukana olympiakarsinnoissa. Valmistavissa otteluissa joukkue kohtaa lauantaina Ranskan ja maanantaina Etelä-Korean. Karsinnat pelataan ensi viikolla Oslossa ja Tanskan lohkossa ovat mukana Slovenia, Etelä-Korea ja Norja. Lohkovoittaja etenee Pekingin olympiaturnaukseen. Jensen palaa Jokereiden vahvuuteen ennen KHL:n runkosarjan alkua.

Dinamo Riika on kokenut täksi kaudeksi isoja muutoksia. Päävalmentajaksi nimettiin muun muassa SKA:ta ja Sotshia aiemmin KHL:ssä luotsannut entinen pakkisuuruus Sergei Zubov. Uusia pelaajia ryhmään on hankittu peräti 19. Suomalaisvahvistuksina joukkueen riveissä nähdään maajoukkuehyökkääjät Jere Karjalainen ja Peter Tiivola. SM-liigan viime kauden ruotsalaismaalitykki Sebastian Wännström on mielenkiintoinen nimi, kun taas Spartak Moskovasta napattu tshekki Lukas Radil iski KHL:ssä viime kaudella 19 osumaa. Tulivoimaa siis löytyy.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Suoraa lähetystä voi seurata Jokerit.comissa tai Jokereiden YouTube-kanavalla maksuttoman striimin kautta. Kamppailun selostaa Mikko Mannonen.

Jokerit muistuttaa paikan päälle saapuvia kausikorttilaisia hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä sekä kasvomaskin käytöstä. Tervetuloa nauttimaan jokerilätkästä paikan päälle!

Jokereiden kokoonpano:

48 Henri Ikonen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 81 Iiro Pakarinen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)
72 Aleksi Halme

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
4 Tommi Kivistö – 73 Oliver Tuhkanen
3 Niklas Friman – 90 David Sklenicka
34 Niko Mikkola

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)