Savinainen ja Ikonen Leijoniin

Hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Henri Ikonen on valittu Leijonien miehistöön ensi viikon EHT-turnaukseen, jota pelataan Tshekissä ja Venäjällä.

Leijonat pelaa 12.-15.12. Channel One Cupissa, jossa vastaan tulevat tutut maat eli Tshekki, Ruotsi ja Venäjä. Ensimmäinen ottelu pelataan Tshekkiä vastaan Plzenissä, toinen Ruotsia vastaan Moskovassa ja kolmas Pietarissa jalkapallostadionilla.

Savinainen palaa maajoukkuepaitaan nyt ensimmäisen kerran sitten viime kevään MM-kultajuhlien. Hyökkääjä on tehnyt Jokereissa 19 runkosarjapelissä 4+4=8 pistettä syksyn ja alkutalven aikana. Ikonen taas teki maajoukkuedebyyttinsä viime kaudella kahdessa EHT-pelissä. Hän on kasannut tämän kauden runkosarjassa 30 kamppailussa 6+4=10 pistettä.

Myös maajoukkueen johtoryhmässä on turnauksessa jokeriedustusta, sillä videovalmentaja Janne Hietaniemi on Leijonien matkassa.

Kolmas Channel One Cupissa esiintyvä jokeripelaaja on Viktor Lööv, joka pukeutuu turnauksessa Tre Kronor -paitaan. Lööv on tehnyt tämän kauden 29 ottelussa tehot 1+1=2. Hän debytoi viime kaudella Ruotsin maajoukkueessa ja pelasi kaikkiaan viidessä EHT-ottelussa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020