Sarjakärki Helsingissä torstaina – ”Hieno mahdollisuus”

Jokerit kohtaa torstain kotiottelussaan KHL:ää johtavan TsSKA Moskovan. Brian O’Neill peräänkuuluttaa joukkueelta yksinkertaista ja vahvaa omaa peliä, jolla jättiläinen on kaadettavissa.

Jokerit palasi myöhään tiistaina kahden pelin vieraskiertueelta, josta heltisi yksi piste. Avangardia ja Spartakia vastaan pelatut kamppailut poikkesivat toisistaan paljon. Ensimmäisessä pelissä Jokerit oli niskan päällä, mutta joutui tyytymään pisteeseen, kun taas jälkimmäisessä vastustaja oli askeleen edellä.

-Hyvillekin joukkueille tulee joskus kauden aikana vaikeita hetkiä. Tämä on meille erittäin hyvä mahdollisuus vaisun vieraskiertueen jälkeen päästä kohtaamaan TsSKA:n kaltainen joukkue. Näemme, kuinka sitkeitä ja päättäväisiä oikeasti olemme, O’Neill sanoi keskiviikkona.

Hän ei tehnyt isompaa numeroa tiistain Spartak-pelistä, vaikka 0-5-tappio näyttikin pahalta. Uusi ottelu tulee nopeasti eteen ja Jokereiden kokeneessa joukkueessa tiedetään asiat, jotka pitää korjata. O’Neill ei ole huolissaan, etteikö vire löytyisi heti torstaina. Hän vaatii kovaa kamppailuvoimaa ja keskittymistä yksityiskohtiin.

-Viidestä viime pelistä neljässä olemme mielestäni pelanneet oikealla tavalla, vaikka voittoja ei olekaan tullut niin monta kuin olisi pitänyt. Eilen emme pelanneet oikealla tavalla, joten huomenna se on kannaltamme tärkeintä, O’Neill totesi.

Tehottomuus on ollut Jokereiden riesana viime peleissä niin täysin kentällisin kuin ylivoimalla. Alkukaudesta verkko heilui tiuhaan tahtiin, mutta nyt hyvistäkään paikoista kiekko ei ole löytänyt kummoisella prosentilla maaliin. Resepti on yksinkertainen.

-Pitää vain jatkaa laukomista. Usein tehottomuuden vaivatessa sitä ryhtyy etsimään avoimia maalipaikkoja ja unohtaa perusasiat. Tämä kuulostaa kliseeltä, mutta meidän pitää vain saada kiekkoja maalille ja pitää positiivinen asenne. Jossain vaiheessa pomput kääntyvät meille, hän painotti.

-Hyvät ylivoimatkin laukovat paljon heti aloitusten jälkeen tai kun kiekko on saatu hyökkäysalueelle. Kun pääsee laukomaan paljon, tilanteet yleensä aukeavat ympäriltä. Pidetään asiat yksinkertaisina niin täysin kentällisin kuin ylivoimalla, niin hyvä tästä tulee.

Jokerit ja TsSKA kohtaavat Hartwall Arenassa torstaina ensimmäisen kerran sitten viime kevään trillerimäisen playoff-sarjan. Molemmissa leireissä vallitsee suuri kunnioitus toista kohtaan. Jokereiden on oltava torstaina parhaimmillaan, jotta kauden ensimmäinen päänahka jättiläisestä irtoaisi.

-On aina hauskaa pelata TsSKAa vastaan ja odotamme haastetta innolla. Alku on tärkeä, että pääsemme peliin sisälle oikealla tavalla. Edessä on varmasti huikea jääkiekko-ottelu, O’Neill tunnelmoi.

Jokereiden ja TsSKA:n välinen kamppailu alkaa torstaina klo 18.30 Hartwall Arenassa. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivujen kautta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019