Sarjakärjen testiin tällä kokoonpanolla

Jokerit avaa kolmen pelin vieraskiertueen tiistaina KHL:n piikkipaikkaa hallussaan pitävää Avangard Omskia vastaan. Anders Lindbäck on helsinkiläisten maalilla ja myös kentällisiin tulee pieniä muutoksia.

Jokerit koki niukan 2-4-tappion TsSKA Moskovalle sunnuntaina ja lähtee nyt hakemaan paluuta voittojen tielle Moskovan liepeillä Balashihassa kotiottelunsa pelaavaa Avangardia vastaan. TsSKA-peli kääntyi vastustajalle kolmannessa erässä omien virheiden seurauksena. Nyt haussa on hyvä 60-minuuttinen toista huippujoukkuetta vastaan.

Lindbäck, joka on torjunut kahdessa startissaan kaksi voittoa tällä kaudella, pelaa maalilla. Kokoonpanoon palaavat puolustajat Niklas Friman ja Alex Grant sekä hyökkääjät Henrik Haapala ja Saku Mäenalanen. Vieraskiertueella mukana olevista pelaajista kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustajat Tommi Kivistö ja Jakub Krejčík sekä hyökkääjät Henri Ikonen ja Julius Junttila.

Peter Regin harjoittelee vielä tämän viikon itsenäisesti Helsingissä, kunnes liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina ennen kotiottelua Spartak Moskovaa vastaan. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on Aleksi Halme, jonka paluu ajoittuu marraskuun alkuun.

KHL:ää johtava Avangard on ollut vakuuttava ensimmäisissä 11 pelissään, sillä joukkue on jäänyt vain kerran kokonaan ilman pisteitä ja voittanut kahdeksan kamppailua. Avangard operoi leveällä materiaalilla, josta löytyy ratkaisuvoimaa: jo 13 pelaajaa on onnistunut maalinteossa tällä kaudella. Paras pistemies on hyökkääjä Sergei Toltshinski (8 peliä, 3+6=9).

Suomalaispuolustajat Oliwer Kaski ja Ville Pokka ovat Avangardin runkopelaajia joukkueen peräpäässä. Omiin on mennyt 11 pelissä vain 17 kiekkoa eli keskimäärin 1,55 ottelua kohden. Se on KHL:n paras noteeraus. Alivoimatehokkuus 93,3% on Jokereiden (100%) jälkeen sarjan toiseksi parasta. Maalivahtiosastolla Emil Garipov on pelannut kahdeksassa ja Igor Bobkov neljässä ottelussa erinomaisin tilastoin.

Kanadalaisluotsi Bob Hartley janoaa kolmannella kaudellaan joukkueen peräsimessä takaisin Gagarin Cupin finaaleihin, joissa Avangard hävisi toissa keväänä TsSKA:lle. Kokoonpanon puolesta vain taivas on omskilaisille rajana, sillä erinomaista venäläispelaajien runkoa vahvistavat suomalaispakkien lisäksi tehohyökkääjät Reid Boucher, Jiri Sekac ja Corban Knight.

Jokereiden ja Avangardin keskinäiset kohtaamiset ovat KHL:ssä olleet tasaisia. Kaikkiaan 12 runkosarjapelistä viidessä on menty jatkoille tai voittomaalikilpailuun. Varsinaisen peliajan voitot ovat Jokereille 4-3, kun taas kokonaissaldo 7-5 Avangardille. Viime kaudella omskilaiset voittivat Helsingissä 3-1, mutta Jokerit oli parempi Balashihassa voittomaalikilpailussa luvuin 2-1.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata VSport Jääkiekko -kanavalta ja Viaplay-palvelusta.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 20 Eeli Tolvanen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
50 Viktor Lööv – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021