Sarja katki kuudennessa pelissä – ”Kolmas kerta toden sanoi”

Jokerit oli tiiviimpi ja rauhallisempi oma itsensä keskiviikkona Jaroslavlissa. Selkeä 5-1-voitto Lokomotiv Jaroslavlista irtosi kypsän esityksen päätteeksi.

Lokomotiv Jaroslavl – Jokerit 1-5 (1-2, 0-0, 0-3) (Tilastot KHL.ru)
Jokerit jatkoon voitoin 4-2

-Meillä oli ennen tätä kaksi paikkaa katkaista, mutta emme olleet joukkueena vielä kasvaneet niin hyväksi, että olisimme ansainneet voiton. Tänään olimme se oma aktiivinen Jokerit, jota haluammekin nähdä, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi ottelun jälkeen.

Helsinkiläiset ottivat johdon jo toisella minuutilla vastaiskusta, kun Henrik Haapala viimeisteli näyttävän kuvion päätteeksi. Lokomotiv tuli tasoihin ja pääsi pelaamaan neljästi ylivoimaa avauserän aikana, mutta Jokerit pääsi pälkähästä. Erän lopussa Veli-Matti Savinainen sivalsi vastaiskusta 2-1-maalin.

-Neljä jäähyä avauserässä vähän haittasi menoa, mutta tänään joukkue oli rauhallinen ja päättäväinen. Kolmas kerta toden sanoi, Marjamäki iloitsi ja viittasi kahteen hukattuun ottelupalloon.

Toinen erä pelattiin maaleitta, mutta Jokerit oli isäntä kaukalossa. Kolmannessa sihti oli jälleen kohdallaan, kun mainio nelosketju värkkäsi 3-1-maalin, jonka viimeisteli Antti Pihlström. Lokomotivin selkäranka naksahti viimeistään Nicklas Jensenin 4-1-osumaan. Oliver Lauridsen sinetöi loppuluvut tyhjiin.

Lokomotiv oli taistellut kahdesta edellisestä pelistä voiton, mutta pelillisesti Jokerit oli vahvempi myös näissä otteluissa. Marjamäki oli kokonaisuutena tyytyväinen joukkueen tekemiseen, mutta myös kehitettävää löytyy.

-Kolme ensimmäistä peliä olimme tosi vahvoja, mutta ensimmäisessä katkaisupaikassa peli oli vähän rikkinäinen. Kotiyleisön edessä (5. ottelu) pelikurimme vähän petti ja otimme tyhmiä jäähyjä, hän perkasi.

-Kasvua tarvitaan, jos haluamme huippujoukkueeksi tulla. Kaikki kunnia Lokomotivin hienolle joukkueelle, mutta mielestäni olimme parempia. Olen tosi ylpeä joukkueestamme ja hienoa, että saamme nyt pelata SKA:ta vastaan, hän jatkoi.

Jokerit ja SKA kohtaavat tiistaina 17.3. Pietarissa alkavissa läntisen konferenssin välierissä. Joukkueet eivät ole pudotuspeleissä vielä ottaneet yhteen, mutta on helppo povata tulikuumaa ottelusarjaa, jossa ei iskuja säästellä.

-Oli tärkeää saada tämä sarja nyt poikki, jotta saamme muutaman vapaapäivän tähän väliin. Kuusi vuotta on odotettu, että Jokerit ja SKA kohtaavat pudotuspeleissä. Siitä tulee hieno sarja, Marjamäki tunnelmoi.

-Tiedän, että joukkue on tosi nälkäinen, eikä ollenkaan tyytyväinen tähän. Hieno asia koko joukkueelle, organisaatiolle ja faneille. Aiomme nauttia ja olemme varmasti valmiina heti tiistaina ensimmäisessä pelissä, päävalmentaja lupasi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020