Sarja-avauksen ennakkonäytös – Omsk-pelin kokoonpano

Jokerit jatkaa Pietarin-turnausta tänään perjantaina ottelulla Avangard Omskia vastaan. Kyseessä on runkosarjan avauksen ennakkonäytös, sillä joukkueet kohtaavat 3.9. Helsingissä.

Jokerit avasi turnauksen 2-1-voitolla Severstalista keskiviikkona. Avangard taas kärsi samaiselle joukkueelle 1-2-jatkoaikatappion torstaina. Helsinkiläiset pääsevät iltapäivän peliin kenties hieman tuoreemmin jaloin. Kokoonpanoon on joka tapauksessa tehty jälleen pieniä muutoksia rotaatiomielessä.

Keskiviikkona huilanneet Teemu Eronen, Oliver Lauridsen, Henri Ikonen ja Antti Pihlström ovat nyt mukana. Terveinä kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Mikko Lehtonen, Roope Reini ja Steve Moses. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Veli-Matti Savinainen, Mika Niemi ja Ahti Oksanen. Myös maalivahti vaihtuu, sillä Antti Niemi on tänään torjuntavuorossa. Janis Kalnins pelasi keskiviikkona kelpo pelin ja oli iso osa Jokereiden voittoa.

Viime kauden KHL-finalisti Avangard ei ole tuloksellisesti ollut harjoituskaudella parhaassa iskussa, sillä kuudesta pelistä on tullut neljä tappiota. Nimilista on joka tapauksessa vakuuttava ja Avangard voidaan laskea yhdeksi itäisen konferenssin suosikeista tälläkin kaudella.

Kovin uusi vahvistus tulee NHL:stä ja on Coloradossa viimeksi pelannut sveitsiläishyökkääjä Sven Andrighetto. Myös välivuoden pitänyt huippupakki Vjatsheslav Voinov kuuluu tällä kaudella Bob Hartleyn luotsaamaan ryhmään. Suomalaispuolustaja Ville Pokka aloittaa toisen kautensa omskilaisryhmässä.

Jokereiden ja Avangardin viime kauden kohtaamiset olivat viihdyttävää katsottavaa. Hartwall Arenassa punakeltaiset ottivat komean 7-4-voiton, mutta Moskovassa toisessa kohtaamisessa vastustaja oli parempi 3-2 jatkoajalla.

Tämän iltapäivän ottelu alkaa klo 15.00. Suoraa lähetystä voi katsoa SKA:n YouTube-kanavan kautta.

Jokereiden kokoonpano:

72 Aleksi Halme – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin (C) – 25 Henrik Haapala
41 Antti Pihlström – 36 Matias Myttynen – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö (A)
50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021