Säpinää kevääseen!

Poljen crosstraineria kuntosalilla Jokerien No Fear t-paita päälläni. Valmentaja jakelee tiukkoja ohjeita, mutta en enää kuule niitä. Viereiseen laitteeseen on tullut kuntoilija, jonka paidan selässä lukee SKA.ru.

Liiga-aikaan Jokerien ja HIFK:n pudotuspelikohtaamiset jäivät harmillisen harvoiksi. Paikallisvastustajat pudotuspeleissä nimittäin kohottivat Stadin tunnelman pykälää jännittävämmälle tasolle. Työpaikoilla, ravintoloissa, baareissa sekä kadulla vastakkaisen joukkueen kavereita kohdatessa jo katseesta tiesi mistä on kyse: Se on pudotuspelin aika – se on sinä tai minä, ystäväni!

Silloin tiesi, mistä juttu sai juurta, jos vain paikalla oli lätkäystävällistä porukkaa. Eikä ollut päivääkään, ettei olisi puhuttu matseista, pelatuista tai tulevista. Tai sitten vain muisteltiin, miten silloinkin meidän joukkue voitti, eikä teidän joukkueella ollut paljoakaan siihen sanottavaa. Niin ja minä tietysti muistelin vain niitä Jokerien voittoja – mutta totuuden nimessä; voittihan HIFK:kin silloin tällöin.

Jännitys vain kohosi sarjan loppua kohden. Toivo eli aina viimeiseen otteluun saakka. Jos ottelu hävittiin, niin puheet lätkästä loppuivat joksikin aikaan. Niin se vain on, että pettymys playoffeista tippumisesta on suuri joka kerta, kun niin ikävästi käy. Pettymys on iso, vaikka kuinka yrittäisi vakuutella, että peliähän tämä jääkiekko kuitenkin vain on.

Mutta kun kausi saa jatkua ja finaaleihin saakka edetään, niin pleijarit alkavat täyttää elämää yhä enemmän ja enemmän. Ratkaisevan ottelun alla ei juuri muulle ole tilaa kuin seuraavalle pelille. Silloin tietää, että poika on siellä hallin uumenissa odottamassa pääsyä saunaan ja Arenalla alkaa hurmioitunut voiton polkka.

Kaikki nämä muistot kävivät mielessä kun näin vieressäni polkevan nuorukaisen SKA.ru-paita päällään. Huomasin, että hänkin vilkaisi minua ja paitaani. Ajattelikohan hän myös tulevia pudotuspelejä, vai olivatko ajatukset vielä runkosarjan kohtaamisessa ensi viikolla? Ajatteliko hän ehkä, että Jokerit on vain pieni suupala Pietarin suurjoukkueelle? Vai, ehkä hän mietti, että Jokerit on vakavasti otettava vastustaja ja selkeä suosikki finaaleihin? Kenties hän pohti oman joukkueensa kehityskohteita – asioita, jotka ainakin pitää saada kuntoon, jos Jokereille meinaa pärjätä?

Itse ajattelin, että onpa mielenkiintoista. Pietarin SKA on saanut mielessäni sitä roolia, joka HIFK:lla oli aikanaan, paikallisvastustaja, jonka kohtaamisessa on erityistä jännitettä. Ei voi sanoa, että playoff-kuume olisi havainnosta mitenkään laskenut. Päinvastoin, nyt vasta kuume alkoi kohota ja seuraavaa kotipeliä SKA:ta vastaan ei voi jättää välissä – panokset nimittäin kovenevat!

Niin tosiaankin, kuume nousee. Playoffit ovat lähellä ja jännittää kauheasti. Jokereilla on mahdollisuus mennä loppuun saakka. Ihan kylmät väreet menee, kun ajattelee – uskoo ja toivoo – että sitä kirkkainta saatetaan juhlia Arenalla vielä tänä keväänä. 

Ei muuta kuin tsemppiä – tästä tulee hyvä!

Taistele Jokerit!