Sami Kauhasesta Jokereiden uusi toimitusjohtaja

Jokereiden uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Sami Kauhanen. Hän aloittaa tehtävässä virallisesti maanantaina 21.2.2022.

Kauhanen, 49, on työskennellyt viimeksi hevosurheilun keskusjärjestön Hippos ry:n toimitusjohtajana. Sitä ennen hän oli Veikkauksen vedonlyönnin liiketoimintajohtaja ja toimi rahapeliyhtiön palveluksessa kaikkiaan yhdeksän vuoden ajan eri tehtävissä. Veikkauksella työskennellessään hän oli paljon tekemisissä myös Jokereiden kanssa, kun yritykset tekivät yhteistyötä.

-Vuosien mittaan olen oppinut tuntemaan Samin, joka on erittäin arvostettu ja ihmisläheinen johtaja. Hän tuntee jääkiekon ja Jokerit erittäin hyvin jo entuudestaan. Uskon, että Samilla on paljon annettavaa organisaatiollemme, ja olemme erittäin iloisia, että saamme hänenkaltaisensa huippujohtajan tuomaan osaamisensa ja näkemyksensä jokeriperheeseen, kertoo Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri. 

-Henkilökohtaisen motivaationi kannalta Jokereiden toimitusjohtajan tehtävä tuntuu itselleni täydelliseltä. Jääkiekko on lähellä sydäntäni ja Jokerit vielä lähempänä. Lähden suurella innolla uuteen haasteeseen, Kauhanen kertoo.

-Sain Veikkaus-vuosieni aikana tehdä läheistä yhteistyötä Jokereiden kanssa ja olin vaikuttunut siitä, kuinka ammattimainen ja hienosti hoidettu organisaatio on kyseessä. Opin tuntemaan seuran ihmisiä, ja jo tuolloin tuli sellainen tunne, että olisi joskus hienoa olla Jokereissa töissä. Nyt haave toteutuu, mikä on ihan huikea juttu, hän jatkaa.

Kauhanen vastasi vuodesta 2015 eteenpäin kolmen vuoden ajan Veikkauksen viiden suurimman urheilulajin sponsoroinnista. Hänellä on vahva ymmärrys ja osaaminen sekä yksittäisten asiakkaiden että yritysten tarpeista, kun puhutaan urheilusta, jääkiekosta ja Jokereista.

Maailmassa on eletty kohta kahden vuoden ajan poikkeusaikoja, jotka ovat vaikuttaneet voimakkaasti myös huippu-urheiluun ja yleisötapahtumiin. Kauhanen tiedostaa, että pandemian selättämisen jälkeen edessä on paljon töitä, jotta yleisömäärät saadaan nostettua Hartwall Arenan lehtereillä vuoden 2019 ja sitä edeltäneelle tasolle.

-Jokerit on oman mittapuuni mukaan Suomen johtavia urheilubrändejä ja jääkiekon saralla ammattimaisin organisaatio, jota suomalaisessa jääkiekossa on koskaan ollut, Kauhanen kehuu.

-Koronan jälkeisen ajan uudelleenrakentaminen on ehdottomasti seuralle prioriteetti. Toivottavasti tämän kauden jälkeen pääsemme eroon rajoituksista ja luomaan yhdessä uutta aikaa. Uskon, että omasta aiemmasta työkokemuksestani on hyötyä siinä, miten kommunikaatio ja yhteys kannattajiin ja yhteistyökumppaneihin rakennetaan nyt ja tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Kauhasen asuinpaikkakunta on Vihdin Nummela. Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo ja kaksi aikuista lasta.