Sallinen ja Helenius pääosissa

Jokerit kukisti Sibir Novosibirskin 4-2 Tikkurilassa. Jere Sallinen iski tehot 2+1 ja Riku Helenius esitti etenkin kolmannessa erässä vahvoja otteita.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Jokerit ja Sibir ottivat yhteen toisen kerran viikon sisään. Tiistaina Jokerit oli voittanut 6-1 yksipuolisen esityksen jälkeen, mutta kuusi päivää myöhemmin meno oli ainakin alussa hieman tasaisempaa. Sibir näytti palanneen viime vuosilta tuttuun tyyliinsä pelata, eikä maalipaikoilla liiemmin juhlittu.

Jokereiden ylivoimapeli on toiminut hyvin ensimmäisissä harjoitusotteluissa, eikä tiistai tehnyt poikkeusta. 1-0-osuma syntyi kahdeksan minuutin pelin jälkeen illan ensimmäisen Sibir-rangaistuksen aikana, Brandon Kozun osui toisen kerran kolmeen otteluun.

Avauserässä ei enempää maaleja nähty, eikä suuremmin hienouksiakaan. Molemmat joukkueet pyrkivät suoraviivaiseen pelaamiseen ja kiekko poltti lavassa kenties pehmeästä jäästä johtuen suhteellisen paljon. Jokerimaalilla Riku Helenius pelasi vahvasti ja eleettömästi.

Toisessa erässä Jokerit iski jälleen kahdeksan minuutin jälkeen. Tällä kertaa Tommi Huhtala oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja ohjasi Juhamatti Aaltosen laukauksen verkkoon ohi tshekkivahti Alexander Salakin. Maali oli Huhtalalle treenikauden ensimmäinen.

Tästä kahdeksan minuuttia myöhemmin oli Sallisen vuoro, kun ylivoima toimi toistamiseen illan aikana. Sallinen laukoi harjoituskauden toisen maalinsa lähietäisyydeltä irtokiekosta Peter Reginin ja Kozunin esityöstä.

Regin pelasi ensimmäisen ottelunsa jokeripaidassa ja näytti heti osaamistaan. Pehmeillä käsillään tanskalaishyökkääjä hallitsi hyvin kiekkoa ahtaissakin paikoissa ja malttoi hakea varmat syöttölinjat. Kaiken kaikkiaan debyytti oli sentterille onnistunut.

Kolmannessa erässä Sallinen jatkoi vahvaa otteluaan viimeistelemällä viiden minuutin pelin jälkeen illan toisen maalinsa. Esityön teki Pekka Jormakka, joka syöksyi päätykiekkoon ensimmäisenä. Salak reagoi tilanteessa väärin ja Sallinen teki helposti 4-1-osuman.

Onnea oli myös Sibirin kavennuksessa 2-4:een, kun päätykiekko ponnahti David Ullströmille maalin eteen ja ruotsalainen ohjasi helpon osuman. Tämän jälkeen Helenius pelasi erinomaisesti ja torjui useamman Sibirin vaarallisen paikan. Jokerivahti otti toisen voittonsa kahteen otteluun tekemällä 23 torjuntaa.

Jokerit jatkaa harjoituskauden otteluitaan ensi viikolla Pietarissa, jossa pelataan maanantaina, tiistaina ja torstaina. Vastustajat ovat Severstal Tsherepovets, HK Sotshi ja SKA Pietari. KHL:n runkosarja alkaa Hartwall Arenassa 25. elokuuta ottelulla Severstalia vastaan.

Jokerit – Sibir Novosibirsk 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
8.40 Brandon Kozun (Ville Lajunen, Jere Sallinen) yv. 1-0
28.17 Tommi Huhtala (Juhamatti Aaltonen, Atte Ohtamaa) 2-0
36.13 Sallinen (Peter Regin, Kozun) yv. 3-0
38.54 Dmitri Monja (Maksim Ignatovitsh) 3-1
45.33 Sallinen (Pekka Jormakka) 4-1
50.11 David Ullström (Georgi Misharin) 4-2

Maalivahtien torjunnat:
Riku Helenius J 6+10+7=23
Alexander Salak S 7+12+8=27

Jäähyt: Jokerit 5x2 min, Sibir 7x2 min

Tuomarit: Antti Boman, Aleksi Rantala (Daniel Österholm, Nikolas Sepponen)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019