Saku Mäenalanen jokeripaitaan

Jokerit ja Saku Mäenalanen ovat sopineet hyökkääjän siirtymisestä helsinkiläisseuraan 1+1-vuotisella sopimuksella. Hän pelasi viime kaudella Carolina Hurricanesin NHL-organisaatiossa.

Jokerit hankki Mäenalasen, 25, KHL-oikeudet viime marraskuussa Sibir Novosibirskiltä. Ilman oikeuksia hyökkääjän siirtyminen seuraan ei olisi ollut mahdollista.

-Aloitimme prosessin jo tuolloin siltä varalta, että Mäenalanen palaisi täksi kaudeksi Eurooppaan. Olimme hänestä erittäin kiinnostuneita ja nyt voimme iloksemme todeta, että siirto on varmistunut, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri. 

-Saamme joukkueeseemme nälkäisen pelaajan, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Mäenalanen on isokokoinen ja suoraviivainen hyökkääjä, joka tuo ryhmäämme paljon maalintekovoimaa, Kurri jatkaa.

Mäenalanen siirtyi viime kaudeksi Pohjois-Amerikkaan Carolina Hurricanesin organisaatioon. Alkukauden jälkeen hyökkääjä otti paikan NHL-ryhmässä ja pelasi sarjassa kaikkiaan 34 runkosarjapeliä tehoin 4+4=8 ja vielä yhdeksän playoff-ottelua (0+1=1). AHL:ssä Charlotte Checkersissä Mäenalanen teki 31 kamppailussa 7+7=14 pistettä.

Torniosta lähtöisin oleva hyökkääjä teki SM-liigadebyyttinsä Oulun Kärppien paidassa kaudella 2013-14. Mäenalanen saavutti seurassa kolme SM-liigan mestaruutta, joista viimeisin tuli keväällä 2018. Kotimaan pääsarjassa hän ehti pelata viisi kautta ja 192 runkosarjapeliä, joissa tuli 43+53=96 pistettä. Pudotuspeleissä hyökkääjä esiintyi 40 ottelussa (8+7=15).

Mäenalanen voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa tammikuussa 2014 Ruotsissa pelatussa turnauksessa, jossa hän oli kisojen paras maalintekijä seitsemällä osumalla yhtä monessa ottelussa. Miesten maajoukkueessa hän debytoi keväällä 2018 MM-kisoissa.

Mäenalasen sopimus Jokereiden kanssa kattaa kauden 2019-20 sekä sisältää option kaudesta 2020-21. Hän liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen torstaina ja on kokoonpanossa lauantain kotiottelussa Avtomobilistia vastaan, mikäli KHL:n pelilupa-asiat on saatu valmiiksi. Hyökkääjä pelaa Jokereissa numerolla 80.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022