Sakari Salminen Jokereihin

Hyökkääjä Sakari Salminen siirtyy Jokereihin kahden vuoden sopimuksella. KHL:ssä erinomaisesti esiintynyt pelaaja vietti päättyneen kauden Sveitsissä ja Ruotsissa.

-Salmisella on paljon taitoa ja juonikkuutta, minkä ansiosta hän on erinomainen vahvistus hyökkäyspäähämme. Hän on lisäksi osoittanut olevansa huippupelaaja KHL:ssä ja pelannut maajoukkueessa olympialaisissa asti, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Salminen, 27, aloitti viime kauden Sveitsin liigan Fribourgissa, jossa hän teki 43 peliin 10+15=25 tehopistettä. Helmikuun alussa hyökkääjä siirtyi Ruotsin liiga SHL:n Växjöhön, jonka paidassa runkosarjassa syntyivät 12 ottelussa pisteet 2+4=6. Pudotuspeleissä Växjö eteni välieriin asti ja Salminen merkkautti 13 ottelussa tehot 3+3=6.

Kahdella edeltävällä kaudella Salminen edusti KHL:ssä Torpedo Nizhni Novgorodia ja oli molempina vuosina sarjan tehokkain suomalaispelaaja. Yhteistehot 114 ottelussa olivat 36+59=95. Ensimmäisellä KHL-kaudellaan Salminen sijoittui sarjan pistepörssissä kuudenneksi.

Maajoukkuedebyyttinsä hyökkääjä teki kaudella 2011-12. Ensimmäiset MM-kisansa hän pelasi seuraavalla kaudella ja oli mukana myös Sotshin olympiajoukkueessa helmikuussa 2014. Turnauksen päätteeksi kaulaan ripustettiin pronssimitali. Maajoukkueessa Salminen on pelannut kaikkiaan 48 ottelua ja summannut 13+11=24 pistettä. 

Porilaislähtöinen hyökkääjä on edustanut kotimaassa niin Ässiä kuin KalPaa. Salminen on pelannut SM-liigassa 302 runkosarjaottelua ja tehnyt 93+122=215 pistettä. Ennen siirtoaan KHL:ään hyökkääjä oli KalPan paidassa SM-liigan pistepörssin nelonen ja hänet valittiin kauden päätteeksi myös sarjan tähdistökentälliseen.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022