"Ryhmässä on taisteluasennetta ja isoa voitontahtoa"

Puheenjohtaja ja GM Jari Kurri sekä pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen lähestyvät kannattajia toistamiseen avoimella kirjeellä. Viestissä käydään läpi, missä vaiheessa mennään joukkueen rakentamisen suhteen ja millaisia palasia ryhmään on hankittu.

Hyvät jokerikannattajat,

Joukkueen rakentaminen kohti uutta kautta on hyvässä vauhdissa ja olemme valmiita aloittamaan harjoituskauden heinäkuun loppupuolella. KHL:n siirtoraja koittaa jouluna ja siihen asti pystymme jokaisena vuotena rakentamaan ryhmää. 

Olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen, jonka täällä jatkavat pelaajat ja uudet tulokkaat muodostavat. Ryhmässä on taisteluasennetta ja isoa voitontahtoa – nämä asiat ovat korostuneet keskusteluissa niin pelaajien kuin valmentajien kanssa.

Kaikki joukkueeseen liittyvät uudet pelaajat ovat syntyneet 1990-luvulla ja ovat maajoukkuetason huippuyksilöitä. Joukkueemme keski-ikä putoaa, mikä on hyvä asia, ja ryhmään on saatu todella nälkäisiä pelaajia. Luotamme, että kasassa on vahva joukkue, jossa korostuu osaamisen lisäksi luonne, jonka haluamme näkyvän kaukalossa illasta toiseen.

Leijonien paidassa MM-jäillä nähtiin kuusi tulevan kauden jokeripelaajaa. Myös Nicklas Jensen ja David Sklenicka esiintyivät edukseen kotimaidensa riveissä. Uusimpina joukkueeseemme liittyneet Kalle Kossila ja Otto Leskinen pelasivat vahvat kaudet AHL:ssä, mikä huomioitiin valinnoilla tähdistökentälliseen.

Kevään aikana valmennusjohto on tehnyt analyysejä kehityskohteista. On selvää, että meidän pitää nostaa vaatimustasoa ja lisätä harjoitusmääriä. Kaikki tähtää siihen, että saamme joukkueesta kaiken irti keväällä tärkeimmillä hetkillä. KHL:n pudotuspeleissä parhaat joukkueet pelasivat äärimmäisen sitoutunutta jääkiekkoa, jossa jätettiin kaukaloon aivan kaikki. Rima on asetettu korkealle ja se meidän pitää ylittää.

Alkamassa on Jokereiden historian kahdeksas kausi KHL:ssä. Sarjan taso on palkkakaton myötä leventynyt entisestään ja molemmista konferensseista löytyy tukku joukkueita, joilla on kaiken osuessa kohdalleen mahdollisuus taistella mestaruudesta. Meidän on omassa tekemisessämme keskityttävä niihin asioihin, joista saamme etua muihin nähden.

Isossa kuvassa tavoitteemme on vaikuttaa yksilön kasvuun, yhteenkuuluvuuteen ja luottamukseen. Näitä lisäämällä sitoutuminen, joukkueen ja joukkuekaverin eteen taisteleminen kaikkina hetkinä ja – se tärkein – logolle pelaaminen vahvistuvat. Kun nämä asiat toteutuvat, olemme pitkällä. 

Tässä vaiheessa haluamme toivottaa kaikille jokerikannattajille hyvää kesää. Isoin toiveemme on, että syksyllä hallien ovet avautuvat normaaliin tapaan ja pääsemme yhdessä nauttimaan peleistä paikan päällä.

Helsingissä 21.6.2021

Jari Kurri, hallituksen puheenjohtaja ja General Manager

Janne Vuorinen, pelaajakoordinaattori

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021