Runkosarjan ensimmäinen kolmannes takana – ”Joka ilta lyötävä parasta pöytään”

Maajoukkuetauko antaa pelaajille mahdollisuuden ladata akkuja ja samalla on hyvä reflektoida ensimmäistä 23 peliä. Päävalmentaja Lauri Marjamäki haluaa nähdä nousevan käyrän kevättä kohden mentäessä.

Jokerit on 23 peliän jälkeen läntisessä konferenssissa seitsemäntenä 27 pisteellä. Sarjataulukko ei ole täysin rehellinen, sillä helsinkiläiset ovat pelanneet 1-4 peliä vähemmän kuin muut joukkueet. Rästipelit hoitamalla sijoitus nousisi neljän kärkeen.

Vaisun alun jälkeen kurssi on saatu käännettyä, mutta Marjamäki muistuttaa, että tehtävää on edelleen paljon. Suoritustaso on heitellyt liikaa illasta toiseen ja myös pelien sisällä.

-Alku oli aika heikko, eikä meinattu oikein saada koneita käyntiin. Yhdeksän pelin jälkeen löysimme intohimoa, luistelua ja kamppailuvoimaa; voitettiin kuusi peliä putkeen, päävalmentaja kertaa.

-Ne olivat maalin pelejä ja tultiin muutaman kerran takaa-ajoasemasta voittoon. Alkoi tapahtua hyviä asioita. Ennen taukoa ei taas oltu kovin tasaisia. Tietysti kirsikkana kakun päällä oli TsSKA-vierasvoitto, joka on varmasti ollut syksyn paras esityksemme, hän jatkaa.

Loukkaantumiset kuuluvat lajiin ja Jokerit on kohdannut vastoinkäymisiä erityisesti hyökkäyksen osalta. Loistavasti kauden aloittanut Nicklas Jensen takoi kuuteen peliin 4+3=7 pistettä, kunnes loukkaantui ja on sivussa tammikuulle asti. Myös Steve Moses on edelleen sairastuvalla. Kahden maalintekoon tasaisesti kykenevän pelaajan puuttuminen on ollut yksi syy ajoittaiseen tehottomuuteen. John Norman palannee kehiin heti tauon jälkeen. Antti Pihlström tervehtyi jo viimeisiin kotipeleihin.

-Hyökkääjistä vain neljä on pystynyt terveenä pelaamaan kaikki 23 peliä. Se on aika poikkeuksellista ja vaihtuvuus on ollut iso ketjuissa. Ehkä sekin on välillä näkynyt, Marjamäki miettii.

Lännessä TsSKA on repäissyt pienen eron muihin, mutta sen jälkeen on tasaista. SKA Pietari johtaa Jokereiden Bobrov-divisioonaa 27 pelistä ottamillaan 32 pisteellä. Jokerit on siis vain viisi pistettä perässä neljä ottelua vähemmän pelanneena.

-Potentiaalia ryhmässä on paljon, mutta liiga on todella kova ja joka ilta pitää pystyä lyömään parasta pöytään, Marjamäki sanoo ja hakee vastoinkäymisistä voimaa.

-Uskotaan, että tämä kaikki vahvistaa meitä kohti kevättä. Meillä on paljon kokemusta ja sitä tarvitsemme, kun mennään tosipeleihin.

Vierasvoitto TsSKA:sta näytti, että Jokereille kaikki on mahdollista hyvänä päivänä. Nyt töitä tehdään sen eteen, että jokaisena iltana helsinkiläiset pääsisivät mahdollisimman lähelle parastaan. Sarja on tasoittunut tällä kaudella huomattavasti, minkä taulukkokin osoittaa. Keskinkertainen suoritus ei riitä mihinkään, eikä pelien sisällä voi uinahtaa. Tässä on ollut tekemistä alkukauden aikana.

-Kaikki pelit ovat maalin pelejä. Paljon pitää hyviä asioita tapahtua, että saa ne käännettyä voitoiksi. Niiden pienien voittamiseen liittyvien asioiden kanssa tehdään paljon töitä, Marjamäki kertoo.

-Tärkeintä on kasvaa voittavaksi joukkueeksi. Tämä ryhmä on sisältä hyvin rehellinen, ja johtavat pelaajat Peter Regin etunenässä tietävät koko ajan, missä menemme. Hän on pelannut erinomaisesti ja ollut hyvä liideri myös kopissa. Keskusteluyhteys on toiminut, ja tiedämme koko ajan, mikä vaatimustason pitää olla, päävalmentaja kehuu kapteenia.

Maajoukkuetauon aikana keskitytään harjoitteluun ja myös levolle annetaan oma aikansa. Ensi viikolla alkaa kauden pisin vieraskiertue, kun Finnairin kone suuntaa Kiinaan ja Venäjän Kaukoitään. Paluumatkalla pelataan vielä neljäs ottelu Tsheljabinskissä. Kaikkiaan ennen joulukuun maajoukkuetaukoa ehditään pelata 12 kamppailua 26 päivään.

Jokerit pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 13.11. Pekingissä Kunlun Red Starin vieraana. Kotona punakeltaiset nähdään jälleen perjantaina 22.11. Dynamo Moskovaa vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020