Voiton kautta tauolle – ”Tasapainoinen esitys”

Jokerit kukisti Torpedo Nizhni Novgorodin 3-1 viimeisessä ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa. Helsinkiläiset ottivat komennon toisessa erässä, eivätkä asemastaan luopuneet.

Jokerit - Torpedo Nizhni Novgorod 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Torpedo oli vienyt joukkueiden kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista jatkoajalla. Tuolloin Jokereiden johtoasemassa pelaaminen ei ollut riittävällä tasolla, mutta lauantania Hartwall Arenassa vieraat jätettiin aseitta.

-Kaksi kertaa oli hävitty Torpedolle ennen tätä iltaa ja olimme nyt oppineet pelaamaan heitä vastaan. Tämä oli tasapainoinen esitys, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

Avauserässä Brian O’Neill vei kauden kahdeksannella maalillaan isännät johtoon, kun Alex Grant tarjoili maittavan syötön takatolpalle. Torpedo tuli tasoihin, mutta toisessa erässä hurja paine vastustajan päädyssä huipentui Mikko Lehtosen ylivoimamaaliin. 

Kolmannessa erässä Jokerit piti langat käsissään ja Torpedo putosi kyydistä. Henri Ikonen survoi 3-1-osuman vastahyökkäyksen päätteeksi. Punakeltaiset palasivat näin tyylikkäästi voittokantaan kahden tappion jälkeen.

-Alku oli tänään ehkä vähän rauhallinen, mutta sitten paransimme ja toinen erä oli todella hyvä. Vaikka olimme johtoasemassa ja pari tappiota alla, emme hermostuneet ja pelasimme hienosti myös kolmannen erän, Marjamäki kehui.

-Hyvä voitto, vain yksi omiin ja tästä on kiva jäädä tauolle, päävalmentaja summasi.

Jokerit lähtee tauolle läntisen konferenssin seitsemänneltä sijalta tasapisteissä kuudentena olevan Torpedon kanssa. Seuraava ottelu pelataan 13.11. Kiinassa Kunlun Red Starin vieraana. Kotona Jokerit nähdään jälleen perjantaina 22.11. Dynamo Moskovaa vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020