O’Neill ei piittaa rasituksesta: ”Energia ei ole ongelma”

Marraskuun maajoukkuetauko häämöttää tämän viikon lopussa, mutta sitä ennen joukkueen pitää jättää jäälle kaikki kahdessa kotiottelussa Lokomotivia ja Torpedoa vastaan.

Jokerit palasi kolmen ottelun vieraskiertueelta keskiviikon vastaisen yön pikkutunneilla. Neljä pistettä kuudesta mahdollisesta oli tyydyttävä suoritus. Sen arvoa nostaa tapa, jolla joukkue pelasi, kun muistaa vielä hyökkäyksessä vallitsevan loukkaantumistilanteen.

-Kaksi ensimmäistä peliä näyttivät, että voimme voittaa otteluita erilaisilla kokoonpanolla. Sellainen on tärkeää itseluottamuksellemme, kun kausi tästä vielä etenee, Brian O’Neill huomautti.

Tiistaina Spartak oli niukasti parempi, joten punakeltaiset saavat varmasti sopivasti lisää motivaatiota torstain kotipeliin Lokomotivia vastaan. Moskovan illassa helsinkiläisten kohokohta koitti avauserässä, kun Marko Anttila karkasi maalintekoon 3-5-alivoimalla. Vastaavia suorituksia nähdään jääkiekossa todella harvoin.

-Jos olen joskus nähnyt vastaavaa, siitä on niin kauan, etten pysty muistamaan. Kyllähän vaihtopenkillä oli vähän kuin shokissa, että pääsimme kahden miehen alivoimalta yhden maalin plussan puolella ja saimme tilaisuuden taistella pelin voitosta, O’Neill hymyili.

Joukkueella oli keskiviikkona välipäivä, joten jokainen keräsi tahollaan energiaa torstaita varten. O’Neill saapui hallille ja pyörähti nopeasti jäällä. Amerikkalainen nostaa ennen kahta tulevaa koitosta henkisen puolen fyysistä tärkeämmäksi.

-Varmasti monet odottavat taukoa innolla, mutta samaan aikaan sinne haluaa päästä hyvien otteiden siivittämänä niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin. Seuraavaa paria viikkoa ei halua viettää harmitellen huonoja pelejä, O’Neill korosti.

-En usko, että energian puute olisi ongelma. Olemme ammattilaisia ja nyt puhutaan joka tapauksessa vain kahdesta ottelusta. Pystymme käsittelemään tilanteen ja pelaamaan hyvin, hän jatkoi.

John Normanin loukkaannuttua O’Neill pelaa tämän viikon keskushyökkääjänä. Pelipaikkaan amerikkalainen on tottunut aiemmin urallaan ja pelannut myös KHL:ssä toisinaan sentterinä. Älykkäänä pelaajana hän pystyy sopeutumaan tilanteeseen.

-Nautin pelipaikasta, koska kiekkoon pääsee kiinni vähän enemmän keskialueella. Spartak tosin tukki sen tyylillään aika hyvin, mutta nyt jatkamme kotona ja odotan innolla näitä pelejä ja että saamme tehtyä myös tulosta, O’Neill totesi.

Syyskuussa Jaroslavlissa Jokerit kukisti Lokomotivin 4-1 ja haluaa napsia pisteet nyt myös kotonaan. Joukkueet kohtaavat peräti kuusi kertaa tämän kauden runkosarjassa, joten kyseessä on ikään kuin pienimuotoinen playoff-sarja. O’Neill arvostaa vastustajan korkealle.

-He kuuluvat sarjan huippujoukkueisiin vuodesta toiseen. Siellä on tapahtunut paljon muutoksia viime aikoina, joten he ovat varmasti halukkaita näyttämään osaamistaan ja kuittaamaan ensimmäisen kohtaamisen kotitappionsa, hän arveli. Luotto omiin on kuitenkin korkealla.

-Ei meillä pitäisi olla hätää, jos voitamme erikoistilanteet. Täysin kentällisin pelaamme mielestäni aika hyvin nyt, joten jatketaan siitä ja pysytään pois jäähyltä, hyökkääjä linjasi.

Jokereiden ja Lokomotivin välinen ottelu alkaa torstaina klo 18.30 ja ovet avataan klo 17.00. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020