Torstain vieras Lokomotiv pääsemässä vauhtiin

Jokerit palaa kotikaukaloonsa torstaina, kun vastaan asettuu nihkeän alun jälkeen parempaan vireeseen päässyt Lokomotiv Jaroslavl. Muutoksia on tehty niin valmennus- kuin pelaajapuolellekin.

Kun Jokerit kukisti Lokomotivin vieraskaukalossa 23. syyskuuta luvuin 4-1, tiesi se päävalmentaja Craig MacTavishille lähtöä vain muutaman ottelun jälkeen. Tilalle hyppäsi urheilujohtaja Aleksandr Ardashev, kunnes viime viikolla pestin otti hoitaakseen KHL:ssä jo seitsemättä kauttaan valmentava kanadalainen Mike Pelino. Päävalmentajapesti on kokeneelle luotsille sarjassa ensimmäinen.

Kurssi on kääntynyt parempaan, sillä kymmenestä viime pelistään Lokomotiv on voittanut seitsemän. Samalla ryhmä on noussut läntisessä konferenssissa kahdeksanneksi viiden pisteen päähän Jokereista, joka majailee seitsemäntenä. Edellisessä pelissään tiistaina Nizhni Novgorodissa Lokomotiv hävisi 1-2 Torpedolle.

Pelaajapuolelle on myös tehty muutoksia, kun NHL:ssä liki 500 ottelua pelannut ruotsalainen Magnus Pääjärvi tarttui haaviin. Hän on ehtinyt pukea Lokomotivin paidan päälleen nyt kolmessa pelissä ja pistetili on vielä avaamatta. Huipputaitava hyökkääjä on kuitenkin varmasti iso apu päästessään kunnolla rytmiin kiinni. Pelaajan sukunimi selittyy sillä, että hänen äidinisänsä on suomalainen.

Pääjärvi ei ole ainoa viime viikkojen huippuhankinta, sillä kokenut puolustaja Andrei Markov siirtyi hänkin Lokomotiviin hiljattain. Kahdella edellisellä kaudella Ak Bars Kazania edustanut ja sitä ennen NHL:ssä mittavan uran tehnyt Markov on ehtinyt 40 vuoden ikään, mutta on edelleen erinomainen jääkiekkoilija. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa seurassa tiistaina ja oli heti alustamassa joukkueen ainoaa maalia.

Lokomotivin paras pistemies on alkukauden peleissä ollut ranskalainen Stepahne Da Costa, joka on nakutellut 20 kamppailuun 6+7=13 pistettä. Ykkössentteri Anton Landerin loukkaantuminen on ollut ikävä uutinen, eikä ruotsalainen ole pelannut lokakuun 13. päivän jälkeen. Hänen paluustaan ei ole tietoa.

Pääjärven, Da Costan ja Landerin lisäksi Lokomotivin ulkomaalaisvahvistuksia ovat kokeneet puolustajat Staffan Kronwall ja Jakub Nakladal. Myöskään Kronwall ei ole pelannut 13. lokakuuta jälkeen. Alkukauden ryhmässä viilettänyt Ty Rattie sen sijaan siirtyi Pääjärven tieltä Torpedon riveihin.

Viime kaudella KHL:n parhaaksi tulokkaaksi valittu maalivahti Ilja Konovalov on torjunut suurimman osan peleistä syksyllä. Edellisestä 15 kamppailusta hän on ollut maalilla 12:ssa. Tilastot eivät ole aivan viime kauden veroisia, mutta 21-vuotias torjuja on parantanut otteitaan samalla, kun rivit edessä ovat tiivistyneet.

Jokerit ja Lokomotiv kohtaavat tällä kaudella peräti kuusi kertaa, joista torstain peli on järjestyksessään toinen. Ottelu Hartwall Arenassa alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä.

Lokomotivin kokoonpano tiistaina Torpedoa vastaan:

9 Magnus Pääjärvi – 77 Stephane Da Costa – 39 Stepan Sannikov
34 Artjom Iljenko – 91 Denis Aleksejev – 84 Pavel Kudrjavtsev
16 Artur Kajumov – 63 Pavel Kraskovski – 51 Nikolai Kovalenko
14 Grigori Denisenko – 15 Aleksandr Svitov – 99 Aleksandr Polunin
40 Daniil Apalkov

87 Rushan Rafikov – 22 Jakub Nakladal
73 Nikita Tserepanov – 2 Roman Savtsenko
79 Andrei Markov – 21 Maksim Osipov
93 Daniil Misjul

32 Ilja Konovalov (36 Vladislav Okorjak)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020