Roman Rotenbergin haastattelu 30.10.2013

Jokerit ja kansainvälinen jääkiekkoliiga KHL ovat päässeet sopimukseen helsinkiläisseuran pelaamisesta sarjassa kaudella 2014-15. Neuvotteluja käytiin kesästä lähtien ja keskiviikkona osapuolet ilmoittivat asiasta tiedotustilaisuudessa.

Vuonna 1967 perustettu Jokerit on ensimmäinen suomalaisseura, joka siirtyy KHL:ään, jossa pelaa jo 28 joukkuetta kahdeksasta eri maasta. Kaudella 2014-15 lukumäärä noussee 30:een ja tulevina vuosina KHL:n tavoite on levittäytyä yhä laajemmalle Eurooppaan.

-Jokerit on äärimmäisen ylpeä päästessään edustamaan Suomea ja suomalaista jääkiekko-osaamista maailman nopeimmin kasvavaan jääkiekkosarjaan. Haluamme taistella sarjan mestaruudesta, joten edessämme on iso työ, kun alamme valmistautua tulevaan haasteeseen, sanoo helsinkiläisseuran puheenjohtaja Harry Harkimo.

Hartwall-areenan kesällä ostanut Arena Events Oy on käyttänyt osto-optionsa Jokerit Hockey Club Oy:n osakkeisiin ja omistaa jatkossa 49 prosenttia seuran osakkeista. Puheenjohtaja Harkimo on edelleen seuran pääomistaja.

Roman Rotenberg, Arena Events Oy hallituksen puheenjohtaja ja Jokereiden hallituksen jäsen:

-Olemme todella tyytyväisiä neuvoteltuun sopimukseen, saimme hienon päätöksen pitkiin neuvotteluihin. Jokereilla on jo nyt mahtava organisaatio, infrastruktuuri ja juniorityö, mitkä mahdollistavat menestyksekkään siirtymisen KHL:ään. Jokereista on mahdollista tulla yksi sarjan menestyksekkäimmistä brändeistä niin taloudellisesti kuin urheilullisesti.

Jokerit pysyy jatkossakin suomalaisena ja helsinkiläisenä seurana, joka pelaa kotiottelunsa Hartwall-areenassa. Jääkiekosta on tullut yhä kansainvälisempää ja Jokerit haluaa olla mukana kehityksessä.

-KHL tarjoaa luonnollisesti uudenlaisen tuotteen koko suomalaiselle jääkiekkoyleisölle, mutta ilman 46 vuoden aikana luotua jatkuvuutta ei ole mitään, Harkimo sanoo

Seura on ylpeä perinteistään. Jokerit haluaa kansainvälisessä sarjassa pitää kiinni suomalaisista ja helsinkiläisistä juuristaan. Tunnettu logo ja nimi pysyvät entisellään.

-Fanimme, joista pitkäaikaisimmat ovat käyneet peleissämme jo vuosikymmeniä, ovat luoneet Hartwall-Areenaan Eteläpäädyn johdolla hienon tunnelman. He ovat jatkossa meille entistäkin tärkeämpiä, kun taistelemme Euroopan todellisia huippujoukkueita vastaan.

Helsingin Jokerit perustettiin jatkamaan Töölön Vesan jääkiekkotoimintaa vuonna 1967. Jokerit on voittanut 46-vuotisen historiansa aikana Suomen mestaruuden kuudesti, Euroopan mestaruuden kahdesti sekä Continental Cupin kerran. Seuran kotihallina on toiminut vuodesta 1997 Hartwall-areena Helsingissä.