Ridan juhlapelin kokoonpano

Jokerit lähtee Jani Ridan 600. runkosarjaotteluun jokeripaidassa miltei muuttumattomalla kokoonpanolla. Riku Helenius on pelaava maalivahti.

Helenius pelasi viimeksi 1. joulukuuta, kun Jokerit hävisi kotiottelussaan Ladalle lukemin 1-3. Suomalaisvahti on pelannut tällä kaudella 14 ottelua. Henrik Karlsson on saanut enemmän vastuuta ja ollut maalilla 30 ottelussa.

Toinen muutos kokoonpanoon tulee hyökkäykseen, johon nousee mukaan Daine Todd. Hän pelaa nelosketjun laidassa juhlakalu Ridan ja Petteri Wirtasen kanssa. Myös muihin ketjuihin tulee pieniä muutoksia, kun Juhamatti Aaltonen siirtyy ykkösketjuun, Niklas Hagman kakkoseen ja Jesse Joensuu sekä Jere Sallinen kolmoseen.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Tomi Mäki, Oskari Korpikari, Ossi Väänänen ja Tommi Huhtala. Terveinä huilaavat Mathis Olimb sekä tänään joukkueen vahvuuteen liittynyt Roope Talaja. Bluesista saapunut hyökkääjä saattaa pelata ensimmäisen jokeriottelunsa maanantaina, jolloin vastassa on Medvescak.

Jokerit lähtee tämän päivän otteluun allaan kaksi voittopeliä. Lada kaatui lauantaina vieraskaukalossa ja Neftehimik tiistaina Helsingissä jatkoajan jälkeen 6-5. Viihdyttävässä ottelussa jokeripelaajista verkkoa heiluttivat Eetu Pöysti, Jesper B. Jensen, Niko Kapanen kahdesti, Olimb ja jatkoaikaratkaisun iskenyt Philip Larsen.

Läntisessä konferenssissa Jokerit on edelleen toisena divisioonajohtonsa turvin. SKA Pietari nousi keskiviikkoisen voittonsa ansiosta viiden pisteen päähän, joten Bobrov-divisioonan kärkipaikasta on muodostumassa mielenkiintoinen taisto. SKA on parantanut otteitaan viime aikoina seilaa eteenpäin voittoputkessa.

Tämän illan vastustaja Traktor on itäisessä konferenssissa viimeistä edellisenä, mutta kukisti Jokerit kotikaukalossaan lokakuussa lukemin 5-3. Helsinkiläiset eivät saaneet lähellekään parasta irti Tsheljabinskissä, joten tänään punakeltaisilla on paikka pestä kasvonsa. Traktor tulee Suomeen voitto alla, sillä se kukisti tiistaina Dinamo Riian rankkareissa vieraskaukalossa.

Tämän illan otteluun liput voit ostaa Lippupisteen verkkosivuilta tai hallilta ennen ottelua. Ovet aukeavat klo 17.00 ja peli alkaa 18.30. Tervetuloa viettämään ikimuistoista iltaa Jani Ridan 600. jokeriotteluun ja kannustamaan punakeltaiset voittoon!

Kokoonpano tänään:

50 Juhamatti Aaltonen – 39 Niko Kapanen – 25 Pekka Jormakka
9 Niklas Hagman – 93 Peter Regin – 51 Brandon Kozun
18 Jesse Joensuu – 76 Jere Sallinen – 79 Eetu Pöysti
28 Jani Rita – 13 Petteri Wirtanen – 3 Daine Todd

32 Arturs Kulda – 47 Ville Lajunen
44 Jesper B. Jensen – 36 Philip Larsen
6 Topi Jaakola – 55 Atte Ohtamaa

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019