Regin toipunut pelikuntoon – kokoonpano Sotshissa

Peter Regin palaa 94 päivän tauon jälkeen Jokereiden kokoonpanoon tänään vierasottelussa HK Sotshia vastaan. Tanskalainen palaa kaukaloihin reilusti aiemmin kuin alun perin arvioitiin.

Regin loukkaantui 25.9. Riiassa pelatussa ottelussa Dinamoa vastaan. Arvion mukaan hyökkääjän piti palata peleihin vasta tammikuun lopussa, mutta toipuminen sujui selvästi vauhdikkaammin. Hän on harjoitellut joukkueen mukana jo useamman päivän. Tänään tanskalainen toimii totta kai myös joukkueen kapteenina.

Regin pelaa samassa ketjussa Geoff Plattin ja Steve Mosesin kanssa. Jesse Joensuu ja Kristian Vesalainen vaihtavat viime pelin jäljiltä paikkoja päittäin, mutta muuten Jokereiden kokoonpano on entisellään kenttäpelaajien osalta. Maalissa pelaa tänään Janis Kalnins.

Terveinä sivussa ovat Antti Pihlström ja Tomi Mäki, Pekka Jormakka taas huilaa sairastumisen vuoksi. Loukkaantumisten vuoksi vieraskiertueen jättävät väliin Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Heistä Anttilan on arvioitu palaavan peleihin tammikuun lopussa. Räsäsen paluu venynee helmikuun puolelle.

Jokerit lähtee illan otteluun kolmen pelin pisteputkessa, kun kotihallissa kaatuivat ennen joulua TsSKA Moskova ja Dinamo Riika. Tapaninpäivänä tuli 3-4-jatkoaikatappio Dynamo Moskovalle. Jokerit on edelleen kolmantena läntisessä konferenssissa. Neljäntenä oleva Lokomotiv Jaroslavl on yhden ottelun enemmän pelanneena kolmen pisteen päässä.

Dynamo-pelissä Sakari Manninen iski tehot 1+2 ja oli näin mukana helsinkiläisten jokaisessa maalissa. Kolmen pelin pisteputkessa illan otteluun lähtevät Viktor Lööv (2+1) ja Brian O’Neill (1+2), joka on Jokereiden tehokkain pelaaja tällä kaudella.

Jokerit ja Sotshi kohtasivat viimeksi lokakuun alussa Hartwall Arenassa. Tuolloin helsinkiläiset ottivat Jesse Joensuun hattutempun siivittämänä 4-2-voiton. Sotshin Bolshoi-areenassa joukkueet kohtasivat viimeksi keväällä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, jolloin Jokerit otti kaksi tärkeää voittoa ja eteni lopulta jatkoon voitoin 4-1. Rumkosarjassa Jokerit ei ole Sotshissa neljällä yrittämällä voittanut kertaakaan.

Sotshi lähtee illan peliin lännen seitsemältä sijalta ja on ollut etenkin kotihallissaan viime aikoina vahvassa iskussa. Viimeksi tapaninpäivänä hallitseva mestari Ak Bars Kazan joutui poistumaan Mustanmeren rannoilta 1-3-tappio niskassaan. Sotshin otteista voit lukea enemmän täältä.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
16 Geoff Platt – 93 Peter Regin – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019