Regin: Tämä oli minulle onnellisuuden paikka

Peter Regin oli Jokereille johtava pelaaja ja luotettava kapteeni usean vuoden. Viimeisessä haastattelussaan hän käy läpi vaiheita, jotka tekivät seurasta hänelle niin tärkeän.

Kauden 2014-15 aikana Regin pelasi Chicago Blackhawksin organisaatiossa ja suuren osan kaudesta AHL:n Rockfordissa. Vuosi oli vaikea, joten oli aika miettiä uusia mahdollisuuksia. Keväällä 2015 asiat etenivät lopulta nopeasti.

-Soitin agentilleni aikaisessa vaiheessa ja kerroin halustani palata Eurooppaan. Tutkailimme eri vaihtoehtoja, ja yhdessä vaiheessa hän kertoi, että Jokerit on kiinnostunut. Muistan, kuinka olin menossa pelaamaan golfia ja istuin parkkipaikalla. Periaatteessa tartuin tilaisuuteen välittömästi, Regin kertaa.

-Ratkaisu tuntui oikealta heti alusta lähtien. Pelasin sillä kaudella Teuvo Teräväisen kanssa ja olin kuullut paljon Jokereista. Tiesin pitkistä perinteistä, ja että seura on Euroopan suurimpia jollei jopa suurin, ja sillä on ikoninen logo. Oli paras päätös tulla tänne pelaamaan.

Regin nousi nopeasti yhdeksi Jokereiden johtavista pelaajista. Tehopisteiden lisäksi hän raatoi tunnollisesti myös omassa päässä ja pelasi niin yli- kuin alivoimaakin. Reginin ensimmäisen kauden jälkeen päävalmentajaksi tullut Jukka Jalonen halusi tanskalaisesta Jokereille uuden kapteenin.

-Se oli tunteikas hetki, koska kunnia oli niin iso. Tiesin, ettei yksikään ulkomaalaispelaaja ollut ikinä aikaisemmin ollut kapteeni täällä. Olen ylpeä, että sain olla kapteenina neljä vuotta, Regin kertoo.

Viiden kauden aikana keskushyökkääjästä tuli yksi Jokereiden historian merkittävimmistä pelaajista. Hän on seuran KHL-ajan paras pistemies niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Kapteenina ovat seurahistoriassa palvelleet pidempään vain Waltteri Immonen ja Timo Turunen.

Regin jatkaa uusiin haasteisiin, mutta Jokereita hän kantaa mukanaan ikuisesti:

Joka päivä oli ilo tulla hallille, myös vaikeina aikoina. Se on varmasti asia, jonka otan mukaani, koska tämä todella tuntui kodilta heti alusta alkaen ja oli minulle onnellisuuden paikka.

Olen tietysti tällä hetkellä surullinen, etten jatka Jokereissa, mutta elämä jatkuu. Tiesin, että tämä hetki olisi edessä jossain vaiheessa.

Minulle tulee ikävä kanssapelaajiani ja koko henkilökuntaa. Kun matkustaa paljon ja viettää aikaa yhdessä, ihmisistä tulee enemmän kuin työkavereita. Olen luonut elinikäisiä ystävyyssuhteita monen kanssa.

On ollut mahtavaa saada pelata jokerifanien edessä. Kotipelit Hartwall Arenassa ovat niitä hetkiä, joita vaalin ja ikävöin aina.

Katso Reginin haastattelu kokonaisuudessaan yltä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022