Regin motivoituneena punakeltaisiin

Seitsemän vuotta Pohjois-Amerikassa on kehittänyt uusinta jokerivahvistusta Peter Reginiä paljon. Paluu Eurooppaan tuntuu monelta kantilta katsottuna hyvältä.

Tanskalaispelaajan kausi on edelleen kesken Pohjois-Amerikassa, mutta samalla kahden vuoden jokeripestin alkaminen syksyllä on varmistunut. Regin on pelannut uudella mantereella valtaosan peleistään NHL:ssä. Tällä kaudella hän on kuitenkin ollut enemmän AHL:ssä, joten oli aika muutokselle.

-Ajattelin jo varhaisessa vaiheessa, että haluan palata ja pelata KHL:ssä, Euroopan parhaassa liigassa. Haluan mitata taitojani parhaita pelaajia vastaan. Kun Jokerit osoitti kiinnostusta, ratkaisu oli helppo tehdä, Regin kertoo puhelimitse kotoaan Rockfordista.

-Pohjoismaissa kaikki – kulttuuri ja ihmiset – on hyvin samanlaista, joten on mieluisaa päästä asumaan Helsinkiin. Meillä on myös varmasti hyvä joukkue, jonka kanssa voimme menestyä, hän jatkaa.

Regin lähti Pohjois-Amerikkaan 22-vuotiaana pelattuaan Ruotsissa Timråssa. Atlantin toiselta puolelta yhteydenpito läheisiin on haastavaa. Videopuhelut ja erilaiset viestimet ovat tulleet tutuiksi, joten henkisesti paluu lähelle kotia merkitsee paljon.

-Se on yksi isoimmista asioista, joita odotan. On kulunut pitkä aika siitä, että olen saanut olla perheeni ja ystävieni lähellä, Regin huokaisee.

-Helsingissä aikaeroa perheeseeni on vain tunti, joten jutustelu onnistuu iltaisin. Siskoni asuu Kööpenhaminassa ja sinne lyhyt lentomatka. Vanhempanikin pystyvät tulemaan katsomaan pelejä Helsinkiin viikonloppuisin, hän myhäilee.

Ottawa Senatorsissa ja New York Islandersissa ensimmäiset kuusi NHL-kauttaan pelannut hyökkääjä siirtyi kesken viime kauden Chicago Blackhawksin organisaatioon, joka on tällä hetkellä kenties koko NHL:n kovin. Harjoitusleirille lähdettäessä pelipaikan raivaaminen tarkoitti täydellistä onnistumista, sillä kilpailu oli raakaa.

-Blackhawks on loistava joukkue ja siihen on vaikea mahtua. Tiesin sen jo alussa, sillä ryhmässä oli 14 hyökkääjää yksisuuntaisilla sopimuksilla, Regin selvittää.

-Tiesimme, että edes yksisuuntaisella sopimuksella ei välttämättä pääse joukkueeseen. Olisin halunnut pelata koko kauden NHL:ssä, mutta nyt ei käynyt niin. Siksi haluan palata Eurooppaan ja olla iso osa joukkuetta. Luonnollisesti pelistä myös nauttii silloin enemmän.

Pelit pienessä kaukalossa ovat muovanneet Reginiä pelaajana, mutta hän kokee edelleen soveltuvansa paremmin eurooppalaiseen askiin. Sellaisessa hänen taitonsa ja nopeutensa pääsevät paremmin oikeuksiin. Pohjois-Amerikasta mukaan on kuitenkin tarttunut asioita, joista on hyötyä myös Euroopassa.

-Kaiken pitää täällä tapahtua nopeasti ja pienemmässä tilassa. Olen oppinut pelaamaan paremmin laitojen lähellä ja maalinedustoilla, hyökkääjä kertoo

-Vahvuuteni eli luisteluni ja taitoni sopivat kuitenkin paremmin isolle jäälle. En tiedä, onko helppoa päästä jälleen sinuiksi sikäläisen pelityylin kanssa, mutta olen eurooppalainen pelaaja, joten sopeutuminen on varmasti helpompaa kuin Pohjois-Amerikkaan tuleminen.

Jokereista hän pyrki ottamaan selvää pelikavereiltaan, joilla oli entuudestaan tietoa seurasta. Regin mainitsee, että suosittelijoina toimivat muun muassa joukkuetoveri Antti Raanta sekä Jokereissa viimeisimmän työsulun aikaan pelannut Erik Karlsson, joka on tanskalaisen hyvä ystävä.

-Tietysti asiat ovat varmasti jonkin verran muuttuneet KHL:n myötä, mutta puhuimme yleisellä tasolla kaupungista ja seurasta. Olen kuullut organisaatiosta ja Helsingistä vain hyviä asioita, Regin vakuuttaa.

Ennen paluutaan Eurooppaan tavoitteena on edetä AHL:n pudotuspeleissä mahdollisimman pitkälle. Reginin joukkue Rockford on tällä hetkellä voitoin 0-2 tappiolla Grand Rapidsille. Jatkoon etenee neljällä voitolla.

Kantona Rockfordin kaskessa on kahdessa ensimmäisessä ottelussa ollut ex-jokeri Teemu Pulkkinen, joka on osunut peräti viidesti tolppien väliin. Seuraava peli pelataan Rockfordissa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

-Pulkkinen tekee paljon maaleja. Hänet meidän pitää pysäyttää, Regin toteaa ykskantaan.

-Nyt meillä on kolme kotipeliä, ja olemme olleet kotikaukalossa hyviä tällä kaudella. Tarvitsemme kolme voittoa näistä peleistä ja toivottavasti pystymme siihen, tanskalainen päättää.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020