Ratkeemus

Yksi haparoiva peli, toinen muheva rutiinivoitto ja sitten täyttymys. Sallisen 3-0-maali Moskovan starbaloita vastaan repäisi pelihousut.

Tämä tapahtui ihan konkreettisesti. Leijuin pelin jälkeen kotiin yrittäen kovin peitellä maalinjälkeisen ilmalennon tuottamaa repeämää farkuissa.

Ahteri vilkkui, ihmiset nauroivat, mutta muuta ei sitten tullut hävettyä.

* * *

Tähän vaivaan ei tarvittu sen enempää vanhaa kunnon ammattiauttajaa kuin yleislääkäriäkään. Toisinaan riittää ihan kantaräkälän baarimestari (jonka mestarillisuus kiteytyy lähinnä tuopin laskemiseen ja laskuttamiseen).

Jaarittelin pakahduttavasta tunteesta, joka valtasi mielen ja tomumajan matsin viime minuuteilla. Avauduin Eteläpäädyn mahtavasta öykkämöykästä. Jaanasin myös Radulovista: Viime kauden riivaaminen oli tällä kertaa miedompaa, mutta niinpä vain äijältä kärähti käämi.

Kun kerroin tilapäiselle ammattiauttajalle eli juomanlaskijalle olevani julmetun ylpeä Eteläpäädyn älämölöstä, olin tuomittu lähtemään kotiin.

Tässä vaiheessa ei auttanut ajatella, että on mulla koti toinen.

* * *

Muutamasta pelistä ei ehkä kannata muovailla kovin kauaskantoisia päätelmiä, mutta hytinä on hyvä. (Nyt baarimikko oli jo lähtenyt ”vaihtamaan tankkia” ja puhuin autiolle kaljahanalle, joka on sekin yllättävän kuuliainen kuuntelija.)

Erityisesti – niin kuin jatkoin yksinäisenä yksinäiselle hanalle – silmään pistää lähes hullunrohkea avauspeli (ja myös pakkien syöttely omassa päässä). Kun tuolla itseluottamuksella päästään pitemmälle kauden varrella, ollaan... Pitkällä.

Nimiä mainitsematta: ihailtavaa. Itse en enää uskalla yrittääkään kiekonhallintaa testattuani ilmeisen vajaita taitojani kotiparketilla. Olohuoneen ikkunan kustannuksella.

* * *

Väliaikainen ammattiauttajani, lähibaarin henkilökuntaedustaja, palasi paikalle ja passitti minut ulos. Olin kiitollinen. Ripustin kaikki öbaut tuhat huivia ikkunaan ja vaivuin onnelliseen voittouneen. Huivit jäivät, räytyneet pelihousut lensivät kadulle.

Ehkä kaikki olivat tyytyväisiä, tavalla tai toisella. Ennen kaikkea tavalla.